Petak, 19 Listopad 2012 10:57

Za učenike i studente višečlanih obitelji

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

DODJELA 57 STIPENDIJA POŽEŠKE BISKUPIJE -

POŽEGA - I ove godine uz blagdan sv. Terezije Avilske, zaštitnice požeške katedrale uručene su stipendije Požeške biskupije. Dobilo ih je 57 učenika i studenata, prije svega oni koji dolaze iz obitelji s više djece i slabijih materijalnih mogućnosti, a dvoje njih primilo ih je kao nagradu jer su bili najbolji maturanti Katoličke klasične gimnazije u Požegi i Virovitici.

Sve stipendiste i njihove roditelje pozdravio je požeški biskup dr. Antun Škvorčević. Kazao je da je materijalno važno, ali da je najvažniji i najpresudniji čovjekov odnos prema Bogu, a onda i prema drugom čovjeku. Poručio je studentima da dok tragaju za punim životom ne dozvole napasti da ih prevari i da sebe svedu na nešto malo, a na malo i sitno čovjek sebe svede kada se svede samo na materijalno. Objasnio je da svaki čovjek, bez obzira na svoj materijalni status, bio bogat ili siromašan može živjeti svoje dostojanstvo koje je silno veliko kroz to što živi odnose plemenitosti, mira dobrote, ljubavi i poštovanja s drugima ljudima.

Među onima koji su dobili stipendiju je bila i Marija Berić iz župe Bučje. Za nju je ugovor o stipendiranju potpisala njezina majka Ružica. - Kako imamo desetero djece, od čega su dvoje studenti, a četvero njih su učenici, ova stipendija za kćer Mariju koja u Rijeci studira medicinu znači nam puno. I prijašnjih godina smo dobivali. Jako nam je važno da se stipendija redovno dobiva, odnosno svaki mjesec – kazala je Ružica Berić. (a.t.)