Petak, 30 Ožujak 2018 14:12

Tisuću porcija omleta sa srimušem i perkelta od soma za predblagdanski obrok

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

OBRTNICI UZ GRADOVE PLETERNICU I POŽEGU POČASTILI GRAĐANE NA VELIKI PETAK -

PLETERNICA / POŽEGA - Udruženje obrtnika Požega i Obrtnička komora Požeško-slavonske županije u suradnji s gradovima Pleternica i Požega počastili su građane na Veliki petak s ukusnim posnim obrocima. Priređeno je ukupno 1.000 obroka omleta od jaja sa srimušem i perkelta od soma sa širokim rezancima.

U Pleternici su uz gradonačelnicu Antoniju Jozić i njenog zamjenika Domagoja Katića te predsjednika požeškog Udruženja obrtnika Mile Golića i predsjednika Obrtničke komore PSŽ Ante Bilobrka, podijelili 250 obroka ovih ukusnih delicija okupljenim građanima grada Pleternice, koji su redom pohvalili obroke.

U gradu Požegi podijeljeno je 750 porcija ovih delicija a u podjeli su uz požeškog gradonačelnika Darka Puljašića, njegovog zamjenika Ferdinanda Trohu, požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića sudjelovali i članovi Izvršnog odbora Udruženja obrtnika Požega i predsjednici Mile Golić i Ante Bilobrk.

- Za ovogodišnji obrok koji tradicionalno već nekoliko godina organiziramo za naše građane utrošili smo za omlet sa srimušem 250 jaja i oko 12 kg srimuša, a za perkelt od soma, 60 kg soma i 60 kg širokih rezanaca. Sve to smo pripremili jutros i u posudama još vruće servirali našim građanima, koji su evo vidite po reakcijama svih, zadovoljni i hvale ove delicije – rekao je predsjednik komore Ante Bilobrk. Iako su u početku bili manji redovi, hrane je bilo i sat vremena kasnije, dovoljno za sve koji su došli u požešku pješačku zonu.