Nedjelja, 25 Ožujak 2018 13:15

Uz 400-njak požeških i slavonskih Ličana došli i gosti iz Like

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ODRŽANA 21. „LIČKA VEČER“ POŽEŠKOG LIČKOG ZAVIČAJNOG DRUŠTVA „VILA VELEBITA“ -

POŽEGA – Ličko zavičajno društvo „Vila Velebita“ iz Požege organizirala je po 21. puta svoju „Ličku večer“ u Restoranu Sara. Preko 400 gostiju okupilo se, najviše požeških Ličana, stanovnika Požeštine porijeklom iz Like, slavonskih Ličana, koji su se iz Like naselili diljem Slavonije i imaju svoje ličke zajednice i udruge, a došli su i gosti iz Like predvođeni gradonačelnikom Gospića Karlom Starčevićem. Najveće je to godišnje okupljanje naseljenih Ličana u ovom kraju i jedna od najbolje organiziranih zabava i druženja s uvijek dobrim zabavljačima i pjevačima.

Sve je odmah na početku pozdravio, predsjednik LZD Vila Velebita prof. dr. sc. Josip Fajdić, požeški dogradonačelnik Ferdinand Troha, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević. Ličkoj večeri nazočila je i predsjednica Županijske skupštine Josipa Miličević, dogradonačelnik Požege mario Pilon, načelnik općine Čaglin Dalibor Bardač i saborski zastupnik Pero Ćosić iz Slavonskog Broda, a kasnije se zbog obveza pridružio i požeški gradonačelnik Darko Puljašić.
Na samom početku uz Lijepu našu i Ličku himnu Vilo Velebita, Mješoviti pjevački zbor „Vile Velebita“ pod ravnanjem prof. Monike Sokač Botički, izveo je nekoliko ličkih pjesama.

Uz dobru hranu koja je kao krunu imala pečenu janjetinu, goste su zabavljali glazbenici tamburaškog sastava „Patrioti“ iz Ličkog Osika, a pjevali su mlada solistica Dorotea Markanjević iz Daranovaca i poznati osječki pjevač Stjepan Jeršek Štef. Uz odlična vina obitelji Šag iz Kutjeva, kvalitetno Kasačko pivo Ličke pivovare Ličanka iz Pazarišta, bogatu tombolu veselje i ples je trajao do jutarnjih sati.