Nedjelja, 25 Ožujak 2018 12:09

Među 60 natjecatelja Požežani se pozlatili i visoko plasirali

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ODRŽANO NATJECANJE U KVALITETI KULENOVE SEKE U ĐAKOVU -

ĐAKOVO – Festival kulenove seke u Velikoj u organizaciji tjednika Kronika požeško-slavonska i dalje je najveće natjecanje u kvaliteti kulenove seke u RH s međunarodnim karakterom, ali i okolnim državama. Potvrdilo je to i posljednje natjecanje u kvaliteti kulenove seke u Đakovu u organizaciji Udruge kulenara Đakovo. Na natjecanje je došlo 60 uzoraka kulenovih seka iz šireg područja Slavonije i Baranje, a među njima i četiri natjecatelja i četiri uzorka kulenove seke iz Požeštine.

- Svi oni, Zvonko Ciganović, Dane Krpan, Ivica Ribičić i Damir Hruška natječu se niz godina na našem Festivalu kulenove seke i osvajaju visoki plasman, od šampionskih titula i zlatnih medalja. Zbog izuzetne kvalitete kulenovih seka i njihovog poznavanja cijelog procesa proizvodnje od prošle godine neke od njih smo postavili u ocjenjivačku komisiju gdje mogu znatno doprinijeti u ocjenjivanju i pravilnom vrednovanju kulenovih seka, ali i pomoći svojim savjetima ostalim proizvođačima. U njihov odličan plasman nisam niti sumnjao kada smo odnosili uzorke kulenovih seka u Đakovo, a to se na kraju i potvrdilo osvajanjem zlatnih medalja. Najviši plasman ostvario je Zvonko Ciganović, plasirajući se samo za bod iza šampiona. Ove godine je to Slađan Novosel iz Gata, česti sudionik gastro manifestacija koje organizira tjednik Kronika, a visoko se plasirao Željko Turalija i Nikola Barišić iz Valpova, također osvajači zlatnih medalja na gastro manifestacijama tjednika Kronika. Posebno mi je drago što smo mi kao Festival kulenove seke potvrdili da smo sa 109 uzoraka daleko najveća manifestacija u cijeloj Hrvatskoj, te da imamo uzorke iz četiri susjedne države, što nas posebno izdiže u kvaliteti i značaju natjecanja – istakao je urednik tjednika Kronika Vladimir Protić, koji je u Đakovu primio zlatne medalje iz ruku đakovačkog gradonačelnika Marina Mandarića za trojicu natjecatelja.

Svoju medalju Zvonko Ciganović je došao primiti osobno, jer je ostvario zaista visoki plasman, samo je malo zaostao iz šampiona. To svakako potvrđuje da je trenutno u top vrhu proizvođača kulenove seke i kulena po kvaliteti. – Ovo natjecanje je meni bilo potrebno samo da se osvjedočim da i u drugim krajevima, gdje svakako imaju i drugi ukus i način proizvodnje kulenove seke, drugačiji način ocjenjivanja, moja kulenova seka izgleda vrhunski. No gledajući ukupno da su visoke plasmane zauzeli i zlatne medalje osvojili i oni proizvođači koji su festivalu tjednika Kronike uvijek u vrhu, dokazuje da smo na pravom putu, da ocjenjujemo dobro, ali da u Požegu dolaze cijenjeni proizvođači iz cijele Hrvatske i susjednih država. To je svakako garancija za uspjeh i nastavak ovih gastro manifestacija koje organizira tjednik Kronika požeško-slavonska – istakao je Zvonko Ciganović iz Požege.