Utorak, 12 Rujan 2017 10:09

Ovaj tjedan pojačana kontrola korištenja sigurnosnog pojasa

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

NAJAVA AKCIJE -

POŽEGA - Na području svih zemalja Europske unije svaki mjesec u trajanju od sedam dana provode se akcije s naglaskom na određenu prometnu problematiku kao što su nadzor teretnih automobila i autobusa, korištenje sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela, nadzor vozača pod utjecajem alkohola ili droga i sl.

U skladu s tom akcijom tijekom ovog tjedna, odnosno u razdoblju od 11. do 17. rujna na području PU požeško-slavonske provodit će se preventivno-represivna akcija usmjerena prvenstveno na nadzor korištenja sigurnosnog pojasa u vozilima, a policijski službenici će 14. rujna pojačano provoditi nadzor korištenja sigurnosnog pojasa na području PU požeško-slavonske.

- Sudionike u prometu napominjemo da su obvezni koristiti sigurnosne pojaseve na svim sjedalima na kojima su ugrađeni sigurnosni pojasevi. Pojačani nadzor, vodeći računa da se ne stvaraju zastoji u odvijanju prometa, policijski službenici će provoditi na više nadzornih mjesta na cestama naše županije stoga upozoravamo vozače da se pridržavaju prometnih propisa - stoji u priopćenju koje potpisuje službenica za odnose s javnošću Nikolina Janković.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska