Ponedjeljak, 04 Rujan 2017 09:41

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

U prometnoj nesreći teško ozlijeđen 22-godišnji vozač

U nedjelju, 3. rujna, oko 8.45 sati, u Požegi, u Orljavskoj ulici, 30-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,91 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, varaždinskih registarskih oznaka, prešao je vozilom na kolnički trak namijenjen za promet vozila iz suprotnog smjera prilikom čega je prednjim dijelom vozila udario u prednji dio osobnog automobila marke „Fiat“, požeških registarskih oznaka kojim je upravljao 22-godišnjak. U prometnoj nesreći 22-godišnjak je teško ozlijeđen, a protiv 30-godišnjaka slijedi kaznena prijava.

Narušavali javni red i mir

U nedjelju, 3. rujna, oko 3.45 sati, u Požegi, u Cehovskoj ulici, ispred ugostiteljskog objekta, 33-godišnjak i 38-godišnjak (odbio alkotest) su verbalno i tjelesno napali dvojicu muškaraca starosti 30 i 44 godine. Tom prilikom 38-godišnjak je lakše ozlijeđen, a budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije, a protiv njega i 33-godišnjaka slijedi optužni prijedlog.

Ugrožavao javni promet

U petak, 1. rujna, oko 19 sati, u Požegi, u Primorskoj ulici, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 28-godišnjaka koji je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,23 promila upravljao osobnim automobilom marke „Seat“, osječkih registarskih oznaka. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Sletili s ceste i udarili u betonski ulaz

U petak, 1. rujna, oko 22.50 sati, u mjestu Alilovci, 22-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Renault“, požeških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom, prilikom čega došlo do slijetanja vozila u putni kanal te udara u betonski kolni ulaz. U prometnoj nesreći 22-godišnji vozač i 26-godišnji putnik su lakše, dok su dva putnika starosti 19 i jedan 20-godišnjak lakše ozlijeđeni. Protiv 22-godišnjaka slijedi kaznena prijava za „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.“

Tijekom proteklog vikenda dogodile su se i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom u mjestima Velika i Kuzmica, dok je jedan bijeg s mjesta prometne nesreće zabilježen u Jakšiću.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska