Utorak, 04 Travanj 2017 11:51

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

U prometnoj nesreći teško ozlijeđen 41-godišnjak

U ponedjeljak, 3. travnja, oko 18.55 sati, u Požegi, na raskrižju ulica Vranduk i Kralja Tomislava, 41-godišnji vozač koji je upravljao mopedom marke „Peugeot“, požeških registarskih oznaka, dolaskom do raskrižja nije se vozilom kretao što bliže desnom rubu kolnika uslijed čega je prednjim dijelom udario u prednji lijevi dio osobnog automobila marke „Renault“, požeških registarskih oznaka, a kojim je upravljao 42-godišnjak. Nakon udara 41-godišnjak je s mopeda pao na kolnik i teško se ozlijedio. Protiv njega slijedi prekršajni nalog. 

Tijekom jučerašnjeg dana dogodila se i jedna prometna nesreća s lakše ozlijeđenom osobom u mjestu Filipovac u Lipičkoj ulici.

Dragovoljno predali streljivo i bombe

U ponedjeljak, 3. travnja, na području Požege, 37-godišnjak je prilikom čišćenja kuće koju je kupio pronašao manju količinu streljiva. Istoga dana, na području Pakraca, osoba koja je zatražila da ostane anonimna predala je tri ručne bombe i streljivo. Eksplozivna sredstva su izuzeta i pohranjena u prostorije policije do uništenja.

Požari na otvorenom

U ponedjeljak, 3. travnja, oko 10 sati, u blizini mjesta Zagrađe, na neutvrđeni način je došlo do zapaljenja suhe trave i niskog raslinja na zapuštenom poljoprivrednom zemljištu.

Istoga dana, oko 15.45 sati, u Pleternici, u Ulici Matije Gupca, uz korito rijeke Orljave došlo je do požara prilikom čega je izgorjela suha trava.

Nešto kasnije, oko 18.45 sati, u mjestu Doljanci, došlo je do požara na otvorenom prilikom čega je gorjela suha trava i nisko raslinje na površini od 1,5 hektar.

Također jučer, oko 19.45 sati, u blizini mjesta Ugarci došlo je do požara na divljem deponiju.

Narušavao javni red i mir

U ponedjeljak, 3. travnja, oko 19 sati, u mjestu Filipovac, u Lipičkoj ulici, 34-godišnjak je sjedio na sredini kolnika čime je narušavao javni red i mir zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Omalovažavao policijske službenike

U ponedjeljak, 3. travnja, oko 21.40 sati, u Požegi, u Osječkoj ulici, 23-godišnjak je pod vidnim utjecajem alkohola (odbio alkotest) prilikom postupanja omalovažavao policijske službenike. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Tekst/foto: A. Protić