Ponedjeljak, 03 Travanj 2017 09:34

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

U prometnoj nesreći teško ozlijeđen 19-godišnjak

U subotu, 1. travnja, oko 19.55 sati, u mjestu Marindvor, 29-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, kojemu je bila pridodana prikolica bez registarskih oznaka, skretao je ulijevo na kolni ulaz, a da nije propustio sva vozila koja se kreću iz suprotnog smjera prilikom čega je udario motocikl marke „Yamaha“, požeških registarskih oznaka kojim je upravljao 19-godišnjak. U prometnoj nesreći 19-godišnji vozač motocikla je teško, a 17-godišnja putnica s motocikla lakše ozlijeđena. Protiv 29-godišnjeg vozača slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“.

Tijekom proteklog vikenda na području PU požeško-slavonske dogodile su se tri prometne nesreće s materijalnom štetom i to u mjestima Vukojevica i Dobrovac te u Požegi u Industrijskoj ulici, dok su tri bijega s mjesta prometne nesreće zabilježena u Pleternici u Ulici Matije Gupca.

Napali i pokušali opljačkati staricu (80) 

U petak, 31. ožujka, oko 23.30 sati, u Pleternici, u Ulici Vladimira Nazora, tri nepoznate muške osobe su tjelesno napale 80-godišnjaka tražeći novac. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima protiv kojih slijedi kaznena prijava.

Ukrali motor iz prostorija moto kluba, policija traga za lopovima

U razdoblju od 26. do 31. ožujka, u mjestu Prekopakra, u Ulici Matkovac, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u prostorije moto kluba prilikom čega je otuđio motor marke „Honda“. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

U pretrazi pronađena marihuana

U petak, 31. ožujka, na području Požege, policijski službenici su pretražili obiteljsku kuću u kojoj prebiva 36-godišnjak te osobni automobil marke „BMW“, požeških registarskih oznaka u njegovom vlasništvu prilikom čega su pronašli manju količinu marihuane zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog.

29-godišnjakinja držala psa bez nadzora

U petak, 31. ožujka, oko 16.15 sati, u Požegi, u Ulici Slavka Kolara, na igralištu, 29-godišnjakinja je držala psa pasmine maltezer bez nadzora prilikom čega je on ugrizao 11-godišnje dijete i lakše ga ozlijedio. Protiv 29-godišnjakinje slijedi optužni prijedlog.

Pronašao ručnu bombu

U subotu, 1. travnja, oko 14.20 sati, u mjestu Kadanovci, 44-godišnjak je prilikom kopanja dvorišta pronašao ručnu bombu za koju je utvrđeno da je zaostala iz I. svjetskog rata. Bombu je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i ona je pohranjena u prostorije policije do uništenja.

Požari na otvorenom

U petak, 31. ožujka, između 12 i 13 sati, u mjestu Završje, u Ulici Novljanski put, došlo je do požara na zemljištu u vlasništvu 56-godišnjakinje prilikom čega su gorjeli suha trava i nisko raslinje.

U subotu, 1. travnja, oko 10.30 sati, u mjestu Vesela, na neobrađenoj njivi, 49-godišnjakinja je nekontrolirano spaljivala biljni otpad uslijed čega je došlo do požara. Protiv nje slijedi optužni prijedlog.

Istoga dana, u poslijepodnevnim satima, u mjestu Brestovac, u blizini ulice Stari Brestovac, na neutvrđeni način je došlo do požara prilikom čega je izgorjelo 20 hektara suhe trave i niskog raslinja.

Tekst: A. Protić Foto: ilustracija