Utorak, 31 Siječanj 2017 11:04

Lažnom djelatniku banke iz Francuske uplatili nekoliko tisuća eura

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

KRAĐA NOVCA -

U petak, 27. siječnja, policijskim službenicima je prijavio 52-godišnjak s područja Pleternice da je u razdoblju od listopada 2016. do siječnja 2017. godine, u više navrata putem elektroničke pošte kontaktirao osobu koja se predstavila kao djelatnik banke s područja Francuske te mu ponudila povoljnu realizaciju kredita uz uvjet da ranije uplati novčani iznos od nekoliko tisuća eura. Nakon što je 52-godišnjak uplatio novac nepoznata osoba mu se više nije javila.

Istoga dana, isti takav slučaj je prijavila 55-godišnjakinja s područja Kutjeva koja je je također u razdoblju od listopada 2016. do siječnja 2017. godine kontaktirala s nepoznatom osobom koja se predstavila kao djelatnik banke s područja Francuske i kojoj je poradi realizacije povoljnog kredita uplatila novčani iznos od nekoliko tisuća eura poslije čega joj se nepoznata osoba više nije javila.

Upozoravamo građane da ne nasjedaju na ovakve ili slične online ponude za „povoljne“ kredite budući da se u većini slučajeva radi o prijevarama - upozoravaju iz PU požeško-slavonske.

Tekst: A. Protić Foto: ilustracija