Ponedjeljak, 30 Siječanj 2017 09:32

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Provaljeno u kuću

U razdoblju od 24. do 29. siječnja, u Vetovu, u Zagrebačkoj ulici, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u kuću u vlasništvu 49-godišnjakinje iz koje nije ništa otuđio. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Nedozvoljeno posjedovao oružje

U petak, 27. siječnja, oko 16.50 sati, na cesti između naselja Milanovac i Ugarci, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 68-godišnjaka koji je za vrijeme dok mu je trajno oduzeta vozačka dozvola upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka i kod kojeg su pronašli jednu pušku, a koju je nepovlasno posjedovao. Također je temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu pretražena obiteljska kuća na području općine Velika u kojoj prebiva prilikom čega je pronađen jedan pištolj. Protiv 68-godišnjaka slijedi prekršajni nalog te kaznena prijava za kazneno djelo „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“.

Kod 34-godišnjaka pronađen 1kg sitno rezanog duhana bez nadzornih markica

U subotu, 28. siječnja, oko 23.30 sati, u mjestu Poljana, u Ulici Ljudevita Gaja, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil marke „Chevrolet“, daruvarskih registarskih oznaka, a kojim je upravljao 34-godišnjak kod kojeg su pronašli oko jedan kilogram sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija RH zbog čega protiv njega slijedi kaznena prijava.

Požar na obiteljskoj kući

U petak, 27. siječnja, oko 20 sati, u mjestu Bukovčani, uslijed prijenosa topline s dimovodne cijevi na daske stropa došlo je do požara na obiteljskoj kući u vlasništvu 47-godišnjaka. Materijalna šteta se cijeni na nekoliko desetaka tisuća kuna.

Šest prometnih nesreća s materijalnim štetama

Tijekom proteklog vikenda na području PU požeško-slavonske dogodilo se šest prometnih nesreća s materijalnom štetom i to u Požegi u ulicama Njemačka, Dubrovačka i Matice Hrvatske, u Pleternici u Ulici kralja Zvonimira te u mjestima Gaj i Ferovac.

Tekst: A. Protić Foto: ilustracija