Utorak, 08 Studeni 2016 10:04

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Ukraden građevinski materijal

U ponedjeljak, 7. studenoga, u jutarnjim satima, iza stambene zgrade u Pakracu, Trg dr. Franje Tuđmana, nepoznati počinitelj (ili više njih) je otuđio građevinski materijal u vlasništvu 40-godišnjaka. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Neovlašteno posjedovao drogu

U ponedjeljak, 7. studenoga, na području grada Požege, policijski službenici su kod 22-godišnjaka pronašli manju količinu marihuane i amfetamina zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Dragovoljna predaja streljiva

U ponedjeljak, 7. studenoga, u Požegi, osoba koja je zatražila da ostane anonimna predala je policijskim službenicima oko 100 komada streljiva te dva okvira za automatsku pušku koji su izuzeti i pohranjeni u prostorije policije do uništenja.

Napominjemo da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja – manje tragedija“ za sigurniju budućnost bez oružja te da građani bez sankcija mogu predati oružje i eksplozivna sredstva ukoliko ih nedozvoljeno posjeduju i na taj način će učinit svoj dom sigurnijim, a možda će time i spasiti nečiji život.  Bitno je da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći i vozilom bez policijskih obilježja.

Narušavali javni red i mir

U ponedjeljak, 7. studenoga, oko 20.30 sati, u mjestu Bektež, u ugostiteljskom objektu, verbalno su se i tjelesno sukobili 44-godišnjak (1,64 promila) i 81-godišnjak zbog čega protiv njih slijedi optužni prijedlog.

Na parkiralištu Kauflanda udario u parkirano vozilo i pobjegao

U ponedjeljak, 7. studenoga, u vremenu od 9 do 15.20 sati, u Požegi, u Njemačkoj ulici, na parkiralištu trgovačkog centra, nepoznati počinitelj je nepoznatim vozilom udario u parkirani osobni automobil marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka u vlasništvu 31-godišnjaka. Nakon udara nepoznati vozač je napustio mjesto događaja, a da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao. Policijski službenici tragaju za počiniteljem.

Tekst: A. Protić Foto: ilustrativna fotografija