Utorak, 02 Kolovoz 2016 09:12

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Na auto stavio druge registarske oznake, time kršio zakon i zaradio kaznenu prijavu

U ponedjeljak, 1. kolovoza, oko 20 sati, u Požegi, u Dubrovačkoj ulici, policijski službenici su u prometu zatekli 40-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, a na kojem su se nalazile nepripadajuće registarske oznake. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je registarske pločice postavio nekoliko dana ranije kako bi se njima koristio u prometu. Protiv 40-godišnjaka slijedi kaznena prijava.

Dragovoljna predaja oružja i streljiva

U ponedjeljak, 1. kolovoza,, na području grada Požege, osoba koja je zatražila da ostane anonimna predala je policijskim službenicima dvije puške i manju količinu streljiva koji su pohranjeni u prostorije policije do uništenja.

I nadalje pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ za sigurniju budućnost bez oružja. Upućujemo građane da sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći vozilom bez policijskih obilježja.

Teretnim vozilom sletio u putni kanal i prevrnuo se na bok

U ponedjeljak, 1. kolovoza, oko 15.40 sati, na državnoj cesti između naselja Šumanovci i Ferovac, 49-godišnji vozač koji je upravljao teretnim automobilom marke „Renault“, slavonskobrodskih registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine, izgubio je nadzor nad vozilom te sletio u putni kanal gdje je došlo do prevrtanja vozila na lijevi bok. U prometnoj nesreći 49-godišnjak je lakše ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Tijekom jučerašnjeg dana se dogodila i jedna prometna nesreća s materijalnom štetom u mjestu Krivaj.

Tekst: A. Protić Foto: ilustrativna fotografija