Utorak, 05 Srpanj 2016 10:55

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Krađa metalni cijevi s dalekovoda

U razdoblju od 4. studenoga 2015. godine do 4. srpnja 2016. godine u blizini mjesta Nježić nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio je s dalekovoda dvije metalne cijevi dužine nekoliko metara u vlasništvu trgovačkog društva iz Osijeka. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem ovog kaznenog djela.

Prilikom radova iskopana mina

U ponedjeljak, 4. srpnja, u Pakracu na Trgu bana Josipa Jelačića prilikom radova radnim strojem iskopana je tromblonska mina M-60 zaostala iz Domovinskog rata. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu izuzeo je minu i ona će biti naknadno uništena.

Ugrožavanje javnog prometa

U ponedjeljak, 4. srpnja, oko 22.50 sati u mjestu Donji Čaglić policijski službenici zatekli su 18-godišnjeg vozača osobnog automobila marke „Mazda“, bez registarskih oznaka, kako upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola(1,04 promila). Budući da je prijetila opasnost da će nastaviti sa činjenjem prekršaja on je smješten je u posebnu prostoriju policije do otrežnjenja i protiv njega slijedi prekršajna prijava.

Tri prometne nesreće tijekom ponedjeljka

U ponedjeljak, 4. srpnja, oko 13.40 sati u Požegi u Frankopanskoj ulici 34-godišnji biciklista, dok ga je propisno pretjecao osobni automobil, izgubio je nadzor i pao na kolnik te se tom prilikom lakše ozlijedio.

Tijekom ponedjeljka dogodile su se i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom. Prva se dogodila oko 6.30 sati u mjestu Vukojevica između osobnog i teretnog automobila, a druga oko 11.35 sati u Požegi na Trgu Svetog Trojstva između dva osobna automobila.

Tekst: A. Protić Foto: ilustrativna fotografija