Ponedjeljak, 23 Svibanj 2016 11:11

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Teška krađa provaljivanjem

U razdoblju od 3. do 21. svibnja, u mjestu Trenkovo, u Ulici kralja Tomislava, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u obiteljsku kuću i dvorišnu prostoriju u vlasništvu 75-godišnjaka prilikom čega je otuđio radni alat. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Neovlaštena posjedovanja droge

U petak, 20. svibnja, oko 23.30 sati, u Pleternici, u Ulici Matije Gupca, policijski službenici su kod 22-godišnjakinje pronašli manju količinu cannabis marihuane.

U subotu, 21. svibnja, oko 23.20 sati, također u Pleternici u Ulici Matije Gupca, policijski službenici su kod 23-godišnjaka pronašli manju količinu marihuane. Protiv oba počinitelja slijedi optužni prijedlog.

Narušavanja javnog reda i mira

U subotu, 21. svibnja, oko 16 sati, u mjestu Kula, u Ulici Stjepana Radića, 26-godišnjak je iz svog osobnog automobila marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, puštao glasnu glazbu i vikao a potom se verbalno i tjelesno sukobio sa 16-godišnjakom i 38-godišnjakom. Protiv svih počinitelja slijedi optužni prijedlog.

U nedjelju, 22. svibnja, oko 3.45 sati, u Požegi, u Ulici Svetog Florijana, 18-godišnjak (1,59 promila) i 28-godišnjak (1,64 promila) su se verbalno sukobili sa 18-godišnjakom i 21-godišnjakom prilikom čega ih je 18-godišnjak i tjelesno napao. Budući da je postojala opasnost da će 18-godišnjak nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije, a protiv njega i 28-godišnjaka slijedi optužni prijedlog.

Omalovažavao i vrijeđao policijske službenike

U petak, 20. svibnja, oko 23.40 sati, u Pleternici, u Ulici Matije Gupca, 23-godišnjak (odbio alkotest) je bez ikakvog povoda vikao i galamio te vrijeđao policijske službenike. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Ugrožavao javni promet

U nedjelju, 22. svibnja, oko 16.50 sati, u Požegi, u Ulici Arslanovci, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil marke „Audi“, požeških registarskih oznaka, a kojim je upravljao 23-godišnjak pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,56 promila. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Prilikom pretjecanja udarila u moped, 75-godišnji vozač mopeda zadobio teške tjelesne ozlijede

U subotu, 21. svibnja, oko 9.05 sati, u Pakracu, na Trgu bana Josipa Jelačića, 57-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom marke „Citroen“, daruvarskih registarskih oznaka, pretjecala je moped marke „Aprilia“, daruvarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 75-godišnjak prilikom čega je uslijed nedržanja potrebitog razmaka došlo do udara vozila u moped i pada vozača na kolnik. U prometnoj nesreći 75-godišnjak je teško ozlijeđen, a protiv 57-godišnjakinje slijedi kaznena prijava.

Autom naletio na djevojčicu (4), djevojčica je zadobila teške tjelesne ozljede

U nedjelju, 22. svibnja, oko 20.15 sati, u mjestu Velika, u Ulici Vladimira Nazora, 27-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 0,98 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine udario je u 4-godišnje dijete koje je prelazilo kolnik. U prometnoj nesreći dijete je teško ozlijeđeno, a nakon prometne nesreće 27-godišnji vozač je napustio mjesto događaja te se naknadno vratio. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi kaznena prijava.

Tijekom vikenda dogodile su se i četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i to u mjestu Blacko, u Kutjevu u Zagrebačkoj ulici, u Požegi u Zrinskoj ulici te u mjestu Drškovci, dok su tri bijega s mjesta prometne nesreće zabilježena u Požegi u ulicama Sokolova i Ivana Mažuranića te u Pakracu u Ulici Ivana Gundulića.

Tekst: A. Protić Foto: ilustrativna fotografija