Četvrtak, 19 Svibanj 2016 09:33

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Prijavio da mu je netko ukrao 2013. godine razne predmete

U srijedu, 18. svibnja, policijskim službenicima je prijavio 41-godišnjak da mu je tijekom 2013. godine, u Pakracu, u Ulici 105. brigade, iz dvorišne zgrade, nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio razne predmete. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Dovršeno kriminalističko istraživanje

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Čaglina kojeg se sumnjiči da je u razdoblju od početka 2013. do rujna 2015. godine, kao odgovorna osoba trgovačkog društva izbjegao plaćanje zakupnine zemljišta na način da je novac preusmjerio na svoje trgovačko društvo i čime je oštetio općinu za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Dragovoljna predaja eksplozivnih sredstava

U srijedu, 18. svibnja, u Lipiku, osoba koja je zatražila da ostane anonimna predala je policijskim službenicima ručnu bombu, streljivo, pet detonatorskih kapsli te sporogoreći štapin koje izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i pohranio u prostorije policije do uništenja.

U prometnoj nesreći lakše ozlijeđeno dijete

U srijedu, 18. svibnja, oko 20.10 sati, u mjestu Trenkovo, u Ulici Vladimira Nazora, 61-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,16 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, pretjecao je traktor ispred kojeg je 7-godišnje dijete skretalo ulijevo prema kolnom ulazu uslijed čega je došlo do udara prednjim dijelom vozila u zadnji kotač bicikla prilikom čega je dijete palo na kolnik i lakše se ozlijedilo. Budući da je postojala opasnost da će 61-godišnjak nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Tijekom jučerašnjeg dana dogodila se i jedna prometna nesreća s materijalnom štetom u Požegi, u Ulici Stjepana Radića.

Tekst: A. Protić Foto: ilustrativna fotografija