Ponedjeljak, 09 Svibanj 2016 11:02

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

U Lipiku iz hodnika zgrade ukraden bicikli "KTM"

U razdoblju od 30. travnja do 4. svibnja, u Lipiku, u Slavonskoj ulici, nepoznati počinitelj (ili više njih) je iz hodnika stambene zgrade otuđio bicikl marke „KTM“ u vlasništvu 44-godišnjakinje. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Dvije provale u Eminovcima i Pakracu

U razdoblju 6./7. travnja, u mjestu Eminovci, u Vukovarskoj ulici, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u trgovinu u vlasništvu trgovačkog društva iz Požege prilikom čega je otuđio razne cigarete.

U razdoblju 7./8. svibnja, u Pakracu, u Ulici Matije Gupca, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u kuću u vlasništvu 63-godišnjakinje u kojoj nitko ne živi iz koje nije ništa otuđio. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima protiv kojih slijedi kaznena prijava.

Neovlašteno posjedovali drogu

U petak, 6. svibnja, oko 21.30 sati, u mjestu Velika, policijski službenici su kod 46-godišnjaka pronašli manju količinu cannabis marihuane.

U subotu, 7. svibnja, policijski službenici su na području Brestovca kod 19-godišnjaka pronašli manju količinu cannabis marihuane te pribor. Protiv oba počinitelja slijedi optužni prijedlog.

Dragovoljno predao streljivo

U petak, 6. svibnja, na području Pleternice, osoba koja je zatražila da ostane anonimna predala je policijskim službenicima streljivo koje je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.

Pronašli neeksplodirana eksplozivna sredstva

U subotu, 7. svibnja, u mjestu Donji Čaglić, 40-godišnjak je prilikom radova u svom dvorištu pronašao jedan protuavionski rasprskavajući metak za koji je utvrđeno da je zaostao iz Domovinskog rata.

Istoga dana, u mjestu Ruševo, 61-godišnjak je prilikom čišćenja okućnice pronašao ručnu bombu M-50.

Eksplozivna sredstva je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i ona su pohranjena u prostorije policije do uništenja.

Ugrožavao javni promet

U nedjelju, 8. svibnja, oko 10 sati, u mjestu Ruševo, policijski službenici su prilikom kontrole prometa u osobnom automobilu marke „Fiat“, slavonskobrodskih registarskih oznaka, zatekli 50-godišnjaka koji je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,07 promila.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Mladić (21) u pijanom stanju izgubio nadzor nad "Audijem" i udario u zid kuće

U subotu, 7. svibnja, oko 1.40 sati, u Požegi, na raskrižju ulica Županijske i Primorske, 21-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,46 promila upravljao osobnim automobilom marke „Audi“, požeških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom te udario u zid kuće u vlasništvu 53-godišnjaka. U prometnoj nesreći 21-godišnjak je lakše ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Tijekom proteklog vikenda dogodile su se i dvije prometne nesreće s lakše ozlijeđenim osobama u mjestu Podgorje i Brestovac, dvije prometne nesreće s materijalnom štetom u Požegi u Osječkoj ulici i u Pleternici u Ulici Eugena Podubskog te dva bijega s mjesta prometne nesreće u mjestima Donji Emovci i Svetinja.

Tekst: A. Protić Foto: ilustrativna fotografija