Četvrtak, 17 Ožujak 2016 12:02

Najčešći prekršaji su nepropisna brzina u čak 355 slučajeva

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

KONFERENCIJA ZA NOVINARE U PU POŽEŠKO-SLAVONSKOJ -

POŽEGA - U prostorijama PU požeško-slavonske održana je konferencija za novinare na kojoj je glasnogovornica Policijske uprave prezentirala sigurnosne pokazatelje za veljaču 2016. godine. Prezentirani su pokazatelji i sigurnosna problematika kriminaliteta, javnog reda i mira te prometnih nesreća i prometnih prekršaja.

Tijekom veljače ove godine na cestama u nadležnosti ove Uprave zabilježene su 34 prometne nesreće u kojima je nastradalo 11 osoba - dvije su teško, a devet ih je lakše ozlijeđeno, dok je u siječnju ove godine zabilježeno 40 prometnih nesreća,a nastradalo je 15 osoba - jedan osoba je poginula, dvije su teško, a 12 ih je lakše ozlijeđeno. U nadzoru prometa tijekom veljače ove godine zabilježeno je 786 prometnih prekršaja i to na području PP Požega 366 prekršaja, na području PP Pleternice 243 prekršaja, a na području koje pokriva PP Pakrac 177 prekršaja. Najčešći prekršaji su nepropisna brzina u 355 slučajeva, teret na vozilu i tehnički neispravno vozilo u 65 slučajeva te nepropisno zaustavljanje i parkiranje u 59 slučajeva.

- Tijekom uskršnjih blagdana osim povećanog intenziteta prometa očekujemo i veća okupljanja građana te će policija pojačano i preventivno postupati u cilju da spriječe prekršaje i kaznena djela - rekla je Ivana Radić glasnogovornica PU Požeško-slavonske.

Na konferenciji je najavljen i „Dan otvorenih vrata policije“ i „Sajam mogućnosti“ koji će se održati u petak, u Pakracu u vremenu od 10 do 13 sati gdje će građanima biti prezentiran rad policije te uređaji i tehnička sredstva koja policija koristi u svakodnevnom radu, a također će građani moći registrirati svoje bicikle. Do sada na području PU požeško-slavonske registrirano je 2000 bicikala što je za svaku pohvalu.