Ponedjeljak, 07 Ožujak 2016 09:29

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Pokušao provaliti u nenastanjenu kuću u Sokolovoj ulici

U razdoblju od 4. do 6. ožujka, u Požegi, u Sokolovoj ulici, nepoznati počinitelj (ili više njih) je pokušao provaliti u nenastanjenu kuću u vlasništvu 79-godišnjaka. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

22- godišnjak vrijeđao i tjelesno napao policijske službenike u Pakracu

U nedjelju. 6. ožujka, oko 3.35 sati, u Pakracu, u Bolničkoj ulici, 22-godišnjak je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,34 promila nakon izlaska iz ugostiteljskog objekta bez ikakvog povoda omalovažavao i vrijeđao policijske službenike nakon čega ih je tjelesno napao. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog i kaznena prijava.

Narušavao javni red i mir i omalovažavao policijske službenike

U petak, 4. ožujka, oko 13.40 sati, između mjesta Bektež i Kula, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zatekli 16-godišnjaka koji je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao tehnički neispravnim teretnim automobilom marke „Mercedes“, požeških registarskih oznaka. Na mjesto događaja došao je njegov 38-godišnji otac koji je vikao i galamio te vrijeđao policijske službenike. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 38-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije a protiv oba počinitelja slijedi optužni prijedlog.

Dragovoljno predao bombu

U nedjelju, 6. ožujka, na području grada Požege, 44-godišnji građanin je predao policijskim službenicima jednu ručnu bombu koja je izuzeta i pohranjena u prostorije policije do uništenja.

Zbog snijega na cesti sletio s autobusom u putni kanal

U petak, 4. ožujka, oko 7.05 sati, u mjestu Omanovac, 40-godišnji vozač koji je upravljao autobusom marke „Neoplan“, požeških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine stanju i uvjetima na kolniku izgubio je nadzor nad autobusom te sletio u putni kanal gdje je prednjim dijelom udario u betonski stup električne mreže nakon čega je došlo do zanošenja zadnjeg dijela autobusa preko kolnika. U autobusu se nalazilo oko 30 učenika, nije bilo ozlijeđenih osoba, a protiv vozača slijedi prekršajni nalog.

Vozačica pod utjecajem alkohola udarila u ivičnjak betonske terase i pobjegla, ubrzo pronađena i smještena na trežnjenje

U subotu, 5. ožujka, oko 20.25 sati, u Požegi, u Ulici sv. Josipa, 41-godišnja vozačica koja je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,75 promila upravljala osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, udarila je vozilom u ivičnjak od betonske terase u vlasništvu 48-godišnjaka nakon čega je napustila mjesto događaja a da nije ostavila podatke o sebi i vozilu kojim je upravljala no ubrzo je pronađena od strane policijskih službenika. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja ona je smještena u posebnu prostoriju policije i protiv nje slijedi prekršajni nalog.

Tijekom vikenda dogodio se jedan bijeg s mjesta prometne nesreće u Požegi u Osječkoj ulici te jedna prometna nesreća s materijalnom štetom u Dervišagi u Ulici Stjepana Radića.

Tekst: Alen Protić Foto: ilustrativna fotografija