Ponedjeljak, 15 Veljača 2016 13:51

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Dovršena kriminalistička istraživanja

U razdoblju od 1. do 13. veljače, u blizini mjesta Bankovci, nepoznati počinitelj (ili više njih) je otuđio 28 stabala graba, bagrema, topole i cera u vlasništvu „Hrvatskih šuma“.

Policijski službenici su kriminalističkim istraživanjem utvrdili da je počinitelj krađe 52-godišnji hrvatski državljanin sa područja grada Požege. Slijedi posebno izvješće.

Također je dovršeno kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca starosti 51 i 63 godine s područja Kutjeva koje se sumnjiči da su dana 12. veljače 2016. godine, u državnom lovištu, vatrenim oružjem ustrijelili i otuđili divljač zbog čega protiv njih slijedi kaznena prijava.

Požar na kući

U petak, 12. veljače, oko 9.50 sati, u mjestu Alilovci, u obiteljskoj kući, 83-godišnjakinja je ložila peć prilikom čega je došlo do samozapaljenja dimnjaka od prijesne cigle te do isijavanja i prijenosa topline na drvenu konstrukciju stropa koji je izgorio.

Pronalazak ručne bombe

U petak, 12. veljače, u Pakracu, u Ulici 103. brigade, 66-godišnjakinja je prilikom čišćenja podruma pronašla ručnu bombu M-75 za koju je utvrđeno da je zaostala iz Domovinskog rata. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu je bombu izuzeo i pohranio u prostorije policije do uništenja.

Dragovoljna predaja eksplozivnih sredstava

U petak, 12. veljače, na području Pakraca, građanin koji je zatražio da ostane anoniman predao je policijskim službenicima četiri ručne bombe koje su izuzete i pohranjene u prostorije policije do uništenja.

Neovlašteno posjedovao drogu

U petak, 19. veljače, oko 19 sati, u Pleternici, u Ulici Kralja Zvonimira, policijski službenici su kod 18-godišnjaka pronašli manju količinu cannabis marihuane zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Nalet vlaka na mušku osobu koja je smrtno stradala

U subotu, oko 19 sati, u mjestu Gradac, došlo je do naleta vlaka na nepoznatu mušku osobu koja je smrtno stradala. Slijedi daljnje utvrđivanje svih okolnosti događaja.

Ugrožavao javni promet

U nedjelju, 14. veljače, oko 1.05 sati, u Pakracu, u Ulici Aleja kestenova, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili 29-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,72 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“; daruvarskih registarskih oznaka. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Narušavao javni red i mir i omalovažavao policijske službenike

U nedjelju, 14. veljače, oko 6.30 sati, u mjestu Resnik, 21-godišnjak je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,41 promila narušavao javni red i mir a prilikom postupanja omalovažavao i vrijeđao policijske službenike. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega i slijedi optužni prijedlog.

Tekst/foto: Alen Protić