Utorak, 09 Veljača 2016 13:52

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Još jedna krađa mobitela ovoga puta u Požeškoj bolnici

U ponedjeljak, 8. veljače, policijskim službenicima je prijavio 64-godišnjak da mu je u petak, 5. veljače 2015. godine, u Požegi, u Osječkoj ulici, iz prostorija bolnice, nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio mobitel marke „Samsung“. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Pronalazak ručne bombe

U ponedjeljak, 8. veljače, u mjestu Koturić, 53-godišnjak je u putnom kanalu pronašao ručnu bombu M-75 za koju je utvrđeno da je zaostala iz Domovinskog rata. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu je izuzeo bombu i pohranio u prostorije policije do uništenja.

Rezultati akcije provedene akcije

U noći sa subote na nedjelju 6./7. veljače, policijski službenici su na području PU požeško-slavonske provodili preventivno-represivnu akciju usmjerenu na nadzor vozača pod utjecajem alkohola i droga u prometu.

Tijekom provedbe ciljane akcije policijski službenici su kontrolirali ukupno 90 vozača te je prilikom kontrole utvrđeno 12 kršenja prometnih propisa, od kojih se šest prekršaja odnosilo na kršenje propisa vezanih za nedozvoljenu koncentraciju alkohola u krvi.

Zanimljivo je da su policijski službenici tijekom akcije, oko 2.15 sati, u mjestu Poljana, u Antunovačkoj ulici, zaustavili 28-godišnjaka koji je bez reflektirajućeg prsluka i pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,46 promila upravljao biciklom i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Tekst: Alen Protić Foto: ilustrativna fotografija