Ponedjeljak, 25 Siječanj 2016 10:54

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Šumska krađa

U razdoblju od 16. do 19. siječnja, na šumskom dijelu u blizini mjesta Stojčinovac, nepoznati počinitelj (ili više njih) je posjekao i otuđio stablo hrasta u vlasništvu „Hrvatskih šuma“. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Dovršena kriminalistička istraživanja

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjom hrvatskom državljankom s područja grada Pleternice koju se sumnjiči da je u razdoblju od 8. do 28. prosinca 2015. godine, u Požegi, u Županijskoj ulici, iz novčanika u vlasništvu 59-godišnjakinje otuđila karticu tekućeg računa te u nekoliko navrata podigla novčani iznos od nekoliko tisuća kuna. Slijedi posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.

Također je dovršeno kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana s područja Kutjeva, starosti 20 i 28 godina koje se sumnjiči da su 22. siječnja 2016. godine u šumskom djelu u blizini mjesta Ciglenik posjekli i otuđili nekoliko stabala graba, cera i topole, u vlasnišvu „Hrvatskih šuma“. Protiv počinitelja slijedi kaznena prijava.

Zbog neprilagođene brzine udario u stup javne rasvjete

U nedjelju, 24. siječnja, oko 1.15 sati, u Požegi, raskrižje ulica Industrijske i Stjepana Radića, 18-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,50 promila upravljao osobnim automobilom marke „Renault“, požeških registarskih oznaka, uslijed utjecaja alkohola i neprilagođene brzine udario je vozilom u metalni stup javne rasvjete u vlasništvu Grada Požege i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Tijekom proteklog vikenda dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u Pleternici u Ulici Kralja Zvonimira te dva bijega s mjesta prometne nesreće i to u Pakracu u Ulici prolaz Baruna Filipovića te u Požegi u Ulici Antuna Gustava Matoša.

44-godišnjak sa 2,90 promila alkohola upravljao traktorom što ga čini rekorderom za vrijeme Vincelovskih proslava

U subotu, 23. siječnja 2016. godine, oko 15 sati, u Pleternici, u Vinogradskoj ulici, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zatekli 44-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,90 promila upravljao neregistriranim i neosiguranim traktorom.

U nedjelju, 24. siječnja 2015. godine, oko 15.30 sati, u mjestu Gaj, prilikom nadzora prometa u osobnom automobilu marke „Opel“, daruvarskih registarskih oznaka, zatečen je 26-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 2,67 promila.

Istoga dana, oko 18.05 sati, u mjestu Gradac, u Ulici Stjepana Radića, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zatekli 36-godišnjaka koji je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,46 promila upravljao neosiguranim i neregistriranim traktorom. Svi počinitelji su smješteni u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijedi prekršajni nalog.

Tekst: Alen Protić Foto: ilustrativna fotografija