Ponedjeljak, 30 Studeni 2015 15:57

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Provalili u kafić i ukrali informatičku opremu i novac

U noći sa petka na subotu, 27./28. studenoga, u Pleternici, u Ulici Ivana Šveara, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u kafić u vlasništvu 25-godišnjaka prilikom čega je otuđio informatičku opremu i novac. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava. 

Stavio na "Opela" druge registarske oznake

U nedjelju, 29. studenoga, oko 1 sat, u mjestu Kaptol, policijski službenici su u prometu zatekli 24-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom marke „Opel“ sa nepripadujućim registarskim oznaka. Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je registarske oznake postavio radi služenja vozilom u prometu zbog čega protiv njega slijedi kaznena prijava.

Prilikom lova ranio se iz oružja te premino od ozljeda

U nedjelju, 29. studenoga, oko 11 sati, između mjesta Lipik i Dobrovac, na polju zaraslom šikarom, prilikom lova, 68-godišnji lovac se na neutvrđeni način samoozlijedio iz vatrenog oružja te od ozljeda preminuo.

Zbog neprilagođene brzine i stanja na kolniku sletio u putni kanal

U subotu, 28. studenoga, oko 19.20 sati, na državnoj cesti D-51 između mjesta Bektež i Gradište, 25-godišnjak koji je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,42 promila upravljao tehnički neispravnim vozilom marke „Renault“, osječkih registarskih oznaka, nije prilagodio brzinu kretanja uvjetima i stanju na kolniku uslijed čega je sletio vozilom u putni kanal te udario u prometni znak u vlasništvu „Hrvatskih cesta“. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Tijekom proteklog vikenda dogodile su se i prometne nesreće s materijalnom štetom u Požegi u ulicama Vukovarska i Osječka, u Pakracu u Ulici Aleja kestenova te u Vidovcima u Ulici Stjepana Radića.

Upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2,30 promila

U nedjelju, 29. studenoga, oko 15 sati, u mjestu Srednje Selo, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 42-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,30 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Tekst: Alen Protić Foto: ilustrativna fotografija