Ponedjeljak, 13 Srpanj 2015 11:07

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Prometne nezgode u Vidovcima i u Rajsavcu

 U subotu,11. srpnja, oko 13 sati u mjestu Vidovci na raskrižju ulica Šokačke i Stjepana Radića 49-godišnji vozač motocikla marke „Yamaha“, požeških registarskih oznaka, zbog nedržanja dovoljnog razmaka udario je u osobni automobil marke „VW Golf“, također požeških registarskih oznaka, kojim se ispred njega kretao i zaustavio da propusti pješake na pješačkom prijelazu 49-godišnjak. Motociklista, protiv kojega slijedi prekršajna prijava, i njegova 40-godišnja suvozačica lakše su ozlijeđeni.

 Tijekom vikenda dogodila se još jedna prometna nesreća i to u petak, 10. srpnja oko 7.45 sati u mjestu Rajsavac. Policijski službenici pronašli su 67-godišnjeg vozača osobnog automobila marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, koji je uslijed nepropisnog pretjecanja počini prometnu nesreću i potom napustio mjesto događaja te protiv njega slijedi prekršajna prijava.

 Požar na vozilu

 U petak,10. srpnja, oko 8.55 sati u Požegi u Republike Hrvatske ulici zapalio se osobni automobil marke „VW Polo“, požeških registarskih oznaka, kojim je upravljao 64-godišnjak. Do požara je došlo uslijed kvara na električnim instalacijama. 

 Dva narušavanja javnog reda i mira

 U subotu,11. srpnja, oko 16.40 sati u Požegi, u Sv. Roka ulici na terasi ugostiteljskog objekta 40-godišnjak je vičući i galameći napao 36-godišnjaka zbog čega protiv njega slijedi prekršajna prijava.

 Sutradan, u nedjelju 12. srpnja, oko 3 sata u Požegi u Mesničkoj ulici iz ugostiteljskog objekta kroz otvorena vrata i prozore duži vremenski period čula se glasna glazba na udaljenosti i do 200 metara, te se na taj način ometao noćni mir građana obližnjih kuća i zgrada. Protiv 29-godišnje odgovorne osobe ugostiteljskog objekta slijedi prekršajna prijava.

 Osam požara na otvorenom 

U petak,10. srpnja,e oko 18.20 sati u blizini Bekteža na neutvrđen način zapalilo se strnište na kojemu je kombajn vršio žito.

 Dan kasnije u subotu dogodilo se čak sedam požara. U mjestu Kunovci zapalile su se rolo-bale slame i sijena, dok se u mjestima Dervišaga, Potočani i Radovanci zapalila suha trava i nisko raslinje, a u Požegi u Ratarničkoj ulici i u mjestu Gradište došlo je do požara na odlagalištu otpada.

 Također u subotu oko 15.10 sati u blizini mjesta Frkljevci 46-godišnjak je spaljivao pokošenu suhu travu, a da nije poduzeo sve mjere kako ne bi došlo do požara te se tom prilikom vatra nekontrolirano proširila zbog čega protiv njega slijedi prekršajna prijava.

 Budući da smo protekli vikend u pretežno poslijepodnevnim satima zabilježili nekoliko požara suhe trave i niskog raslinja za koje nije utvrđen uzrok upozoravamo građane ukoliko spaljuju korov da poduzmu sve mjere i radnje kako se požar ne bi proširio.

Neke od zaštitnih mjera su :
- odmaknuti tvari koje se spaljuju od vodova električne energije, javnih cesta, željezničkih pruga, industrijskih postrojenja, stambenih građevina i drugih objekata, na udaljenost izvan dosega vatre i dima,
- načiniti pojas širine 3 metra čist od suhe trave i drugih zapaljivih tvari oko mjesta predviđenog za spaljivanje,
- osigurati nazočnost dovoljnog broja osoba sposobnih za gašenje požara, a ovisno o veličini površine koja se spaljuje i količini gorive tvari,
- uz mjesto spaljivanja osigurati sredstva za gašenje požara poput lopata, rovica, čeličnih metli, vode i dr.,
- spaljivanje provoditi isključivo za mirnog vremena, odnosno kada nema vjetra,
- i na kraju jako bitno je pregledati ostatke spaljivanja i u potpunosti ih ugasiti.