Banner 750x94 panonika

HOE WebBanneri 750x250

Breadcrumbs

Srijeda, 21 Ožujak 2012 12:45

Mjesec sa 75 požara

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

POZAR_VRHOVCI01Tijekom ovog mjeseca zabilježeno je 75 požara na otvorenom prostoru, za koje su policijski službenici pronašli 21 počinitelja. Samo protekli vikend od 16. do 18. ožujka dogodila su se 33 požara od kojih je policiji poznat počinitelj za njih 10. Protiv počinitelja slijede optužni prijedlozi.

Novčanom kaznom u iznosu od 15.000 do 150.000 kuna ili kaznom zatvora do 60 dana kaznit će se za prekršaj fizička osoba koja izazove požar. Osoba koja izazove požar iz nehaja kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom od 2.000 do 15.000 kuna.

Požar u Osječkoj ugrožavao kuće

POŽAR GASILO PET VOZILA JAVNE VATROGASNE POSTROJBE GRADA POŽEGA I DVD POŽEGA

Požar koji je izbio tijekom dopodneva u vrtovima kuća u Osječkoj ulici proširio se nošen vjetrom na površinu od nekoliko ha. Kako je do područja Orljave dosta i zapuštenog zemljišta, te puno voćaka i drveća požar se vrlo brzo širio nošen vjetrom. Na požarište su odmah izašlo pet vatrogasnih vozila Javne vatrogasne postrojbe grada Požege i DVD Požega, koji su u početku branili pojas uz kuće i nekoliko tvrtki. Taj dio su uspjeli obraniti jer posebno u tim objektima ima gorivog materijala, dva auto servisa i prodavaonice automobila, skladište trgovina Braco, a poslije se požar sve više širio prema trgovačkom centru Plodine. Vatrogasci su ubrzo širenje požara stavili pod kontrolu, a unutar požarišta biljni otpad i drveće gorilo je još dva sata.

P3187144Kako neslužbeno saznajemo požar je izazvala jedna građanka paleći biljni otpad, no prevario ju je vjetar koji je brzo požar proširio na potez od nekoliko stotina metara. Očevid će obaviti policija PU požeško-slavonska pa će se točno utvrditi uzrok.

Ovo je samo još jedna opomena da se ne treba spaljivati biljni otpad, a ako se već spaljuje da to mora biti miran dan bez vjetra, te osigurati okolinu oko mjesta spaljivanja da ne može doći do širenja požara.