Utorak, 11 Studeni 2014 10:38

Policijsko izvješće

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Spojio se na električni vod i krao struju

 U razdoblju od 21. svibnja do 10. studenoga, u mjestu Jakšić, 39-godišnjak se neovlašteno spojio na glavni električni vod prilikom čega je neovlašteno koristio električnu energiju zbog čega protiv njega slijedi kaznena prijava.

Pretragom kuća pronašli oružja i streljiva za koje vlasnici nemaju dozvole

 U ponedjeljak, 10. studenoga, na području grada Požege, policijski službenici su temeljem naloga Prekršajnog suda u Požegi pretražili stan u kojem prebiva 67-godišnjak prilikom čega su pronašli manju količinu streljiva. Protiv njega slijedi optužni prijedlog. Istoga dana, policijski službenici su temeljem naloga Prekršajnog suda u Požegi, na području grada Pleternice pretražili obiteljsku kuću u kojoj prebiva 51-godišnjak prilikom čega su pronašli jedan pištolj sa pripadajućim streljivom te jedan samostrel a koje je nepovlasno posjedovao zbog čega protiv njega slijedi kaznena prijava. Policijski službenici su temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu, 10. studenoga, na području grada Požege, pretražili obiteljsku kuću u kojoj prebiva 57-godišnjak prilikom čega su pronašli jednu automatsku pušku sa četiri spremnika i veću količinu streljiva. Protiv njega slijedi kaznena prijava za kazneno djelo „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“.

Neovlašteno posjedovao drogu

 U ponedjeljak, 10. studenoga, policijski službenici su temeljem naloga Prekršajnog suda u Požegi, u mjestu Velika pretražili obiteljsku kuću u kojoj prebivaju 21-godišnjak i 23-godišnjak prilikom čega su pronašli manju količinu droge cannabis marihuane zbog čega protiv njih slijedi optužni prijedlog.

Prilikom čišćenja pronašao pet ručnih bombi

 U ponedjeljak, oko 16.30 sati, na području grada Lipika, 54-godišnjak je prilikom čišćenja pronašao pet komada ručnih bombi M-75 za koje je utvrđeno da su zaostale iz Domovinskog rata. Bombe su izuzete od strane policijskog službenika za protueksplozijsku zaštitu i one će naknadno biti uništene.