Subota, 01 Studeni 2014 11:29

Policijsko izvješće

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Vozač (29) teško se ozlijedio sletivši teretnim vozilom u kanal

 U petak, 31. listopada, oko 7.10 sati, u mjestu Kukunjevac, u Ulici Franje Filipovića, 29-godišnji vozač koji je upravljao teretnim automobilom marke „Iveco“, daruvarskih registarskih oznaka, kojemu je bilo pridodano priključno vozilo marke „Blumhardt“, daruvarskih registarskih oznaka, nije se kretao obilježenom prometnom trakom već je skupom vozila prešao preko prometne trake namijenjene za kretanje vozila iz suprotnog smjera te sletio u južni putni kanal prilikom čega je prednjim dijelom vozila udario u betonski stup električne mreže koji je uslijed udara pukao. U prometnoj nesreći 29-godišnjak je teško ozlijeđen i protiv njega slijedi obavezni prekršajni nalog.

 Dvije dragovoljne predaje eksplozivnih sredstava

U petak, 31. listopada, u mjestu Latinovac, 65-godišnjakinja je prilikom čišćenja tavana pronašla jednu ručnu bombu M-28 koju je predala policijskom službeniku za protueksplozijsku zaštitu. Istoga dana, u Pleternici, građanin koji je želio ostati anoniman je predao policijskim službenicima dvije protupješadijske mine i manju količinu streljiva.

 Rečena eksplozivna sredstva su izuzeta od strane policijskog službenika za protueksplozijsku zaštitu i bit će naknadno uništena.

48- godišnjak vozio sa 2,14 promila

 U subotu, 1. studenoga, oko 2.20 sati, u Požegi, u Ulici Pavla Radića, policijski službenici su prilikom kontrole prometa u osobnom automobilu marke „Audi“, požeških registarskih oznaka zatekli 48-godišnjaka koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,14 promila. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi obavezni prekršajni nalog.