Ponedjeljak, 22 Rujan 2014 11:56

Policijsko izvješće

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Četiri prijave protiv krađa, policijski službenici tragaju za počiniteljima

 U razdoblju 18./19. rujna, u Požegi, u požeškim vinogradima, u Ulici Vintački put, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u vikendicu u vlasništvu 81-godišnjaka prilikom čega je otuđio razne predmete.

 U noći sa četvrtka na petak 18./19. rujna, u Pleternici, u Ulici Grgin Dol, nepoznati počinitelj (ili više njih) provalio je u prodavaonicu prilikom čega je otuđio cigarete i alkoholna pića.

 U vremenskom razdoblju od 26. kolovoza do 20. rujna, u mjestu Španovica, nepoznati počinitelj je provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 48-godišnjaka i otuđio razne predmete.

  U vremenskom razdoblju od 16. do 20. rujna, u mjestu Španovica, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 68-godišnjaka iz koje nije ništa otuđio.

 Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima ovih kaznenih djela protiv kojih slijedi kaznena prijava.

 Pronađena protutenkovska mina

U petak, 19. rujna, u mjestu Tisovac, na makadamskom putu, 68-godišnjak je pronašao protutenkovsku minu TMA3 za koju je utvrđeno da je zaostala iz Domovinskog rata. Ona je izuzeta od strane policijskog službenika za protueksplozijsku zaštitu i bit će naknadno uništena.

 Narušavanje javnog reda i mira u ugostiteljskim objektima

 U petak, 19. rujna, oko 12.15 sati, u Požegi, Trg Svetog Trojstva, na terasi ugostiteljskog objekta, 36-godišnjak je tjelesno napao 60-godišnjaka zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog.

 U nedjelju, 21. rujna, oko 3.15 sati, u Cehovskoj ulici, ispred ugostiteljskog objekta, 26-godišnjak je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,99 promila verbalno i tjelesno napao 21-godišnjaka. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 26-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

 Tri ugrožavanja prometa zbog vožnje pod utjecajem alkohola

U petak, 19. rujna, oko 13.55 sati, u Pleternici, u Ulici Kralja Zvonimira policijski službenici su prilikom kontrole prometa u osobnom automobilu marke „Audi“, kutinskih registarskih oznaka zatekli 59-godišnjaka koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,12 promila. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

 U nedjelju, 21. rujna, oko 2.40 sati, u Požegi, u Ulici Stjepana Radića, policijski službenici su u osobnom automobilu novogradiških registarskih oznaka zatekli 26-godišnjaka koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,17 promila. On je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi obavezni prekršajni nalog.

 Istoga dana, oko 21.25 sati, u Pakracu, u Ulici Augusta Cesarca, prilikom nadzora prometa zatečen je 56-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,07 promila upravljao osobnim automobilom marke „Škoda“, daruvarskih registarskih oznaka. 56-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

 Sve više korisnika opojnih droga cannabis marihuane

 U subotu, 20. rujna, pet minuta iza ponoći, u Požegi, u Ulici Dr. Franje Tuđmana, policijski službenici su kod 20-godišnjaka pronašli manju količinu opojne droge cannabis marihuane zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog.

 Istoga dana, oko 23.30 sati, u Požegi, u Ulici Grgura Ninskog, policijski službenici su kod 18-godišnjaka pronašli cannabis marihuanu. Protiv 18-godišnjaka slijedi optužni prijedlog.

 U isto vrijeme, u Požegi, u Industrijskoj ulici, policijski službenici su kod 32-godišnjaka pronašli jedan „joint“ zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog.

 Vršio nuždu po policijskom autu

 U nedjelju, 21. rujna, oko 3 sata, u Požegi, Trg Svetog Trojstva, 28-godišnjak je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,16 promila mokrio po policijskom autu. On je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog. 

Vozeći unatrag pokupio pješaka

U nedjelju, 21. rujna, oko 13.30 sati, u Velikoj, u Ulici Luke Ibrišimovića, 61-godišnji vozač koji je upravljao teretnim automobilom marke „Fiat“, zagrebačkih registarskih oznaka, vozilom je započeo vožnju unatrag a da se nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu prilikom čega je udario u 81-godišnjaka koji je pješice prelazio cestu. U prometnoj nesreći 81-godišnjak je lakše tjelesno ozlijeđen, a protiv 61-godišnjaka slijedi obavezni prekršajni nalog.

 Tijekom vikenda su se dogodile dvije prometne nesreće s materijalnom štetom u Eminovcima te jedan bijeg s mjesta prometne nesreće u Požegi, u Ulici Antuna Kanižlića.