Ponedjeljak, 15 Rujan 2014 12:59

Policijsko izvješće

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Dvije teške krađe provaljivanjem

 U vremenskom razdoblju od 5. do 12. rujna, u Pakracu, u Ulici Krndija, nepoznati počinitelj (ili više njih) j je provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 64-godišnjaka u kojoj nitko ne živi prilikom čega je otuđio peć na kruta goriva i razne predmete, a u istom razdoblju u istoj ulici provaljeno je u obiteljsku kuću u kojoj nitko ne živi a koja je u vlasništvu 34-godišnjaka iz koje nije ništa otuđeno. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima protiv kojih slijedi kaznena prijava.

 Počinitelj uhvaćen na djelu

 U subotu, 13. rujna, oko 18.30 sati, u Pleternici, u Ulici Fra Kaje Adžića, u zgradi župnog stana, zatečen je 37-godišnjak pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,74 promila. Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 37-godišnjak provalio u prostorije župnog ureda zbog čega protiv njega slijedi kaznena prijava.

 U prometnoj nesreći dvije osobe lakše ozlijeđene

 U subotu, 13. rujna, oko 18.10 sati, u Požegi, na raskrižju ulica Matice Hrvatske i Matije Gupca, 32-godišnji vozač osobnog automobila marke „Mercedes“, požeških registarskih oznaka skretao je ulijevo u Ulicu Matije Gupca prilikom čega nije propustio osobni automobil marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka kojim je upravljala 32-godišnjakinja prilikom čega je došlo do udara prednje strane osobnog automobila „Volkswagen“ u zadnju desnu bočnu stranu osobnog automobila marke „Mercedes“. Uslijed toga došlo je do zanošenja osobnog automobila marke „Mercedes“ koji je udario u 15-godišnju pješakinju koja je prelazila kolnik i koja je tom prilikom odbačena u izlog frizerskog salona u vlasništvu 46-godišnjakinje. Nakon toga je došlo do udara zadnjeg lijevog dijela osobnog automobila „Mercedes“ u zid zgrade frizerskog salona. U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđene 15-godišnjakinja i 32-godišnjakinja. Protiv 32-godišnjeg vozača slijedi obavezni prekršajni nalog.

 Tijekom vikenda su se dogodila tri bijega s mjesta prometne nesreće i to u Požegi u ulicama Republike Hrvatske i Vukovarska te u mjestu Frkljevci a jedna prometna nesreća s materijalnom štetom je zabilježena u Pakracu u Ulici Matice Hrvatske.

 Ugrožavanje javnog prometa

 U petak, 12. rujna, oko 23.50 sati, u Požegi, u Ulici Pavla Radića, policijski službenici su prilikom kontrole prometa u osobnom automobilu marke „Opel“, požeških registarskih oznaka zatekli 31-godišnjaka koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,18 promila. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi obavezni prekršajni nalog.

 Dragovoljna predaja streljiva

U nedjelju, 14. rujna, u mjestu Badljevina, 53-godišnjak je policijskom službeniku predao veću količinu streljiva koje je izuzeto i bit će naknadno uništeno.