Ponedjeljak, 01 Rujan 2014 11:30

Policijsko izvješće

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Dovršena kriminalistička istraživanja

 Policijski službenici PU požeško-slavonske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakinjom s područja Pleternice zbog osnova sumnje da je počinila kaznena djela „Utaja poreza i drugih davanje“ i „Krivotvorenje službene isprave“. Naime, ona se sumnjiči da je tijekom 2010. godine kao odgovorna osoba trgovačkog društva sa sjedištem u Pleternici u namjeri da izbjegne plaćanje poreza i drugih davanja krivotvorila poslovnu dokumentaciju i time oštetila državni proračun, te proračune više općina i gradova, za nekoliko stotina tisuća kuna.
Također je provedeno kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjakinjom zbog osnova sumnje da je počinila kazneno djelo „Krađa“, odnosno sumnjiči se da je u petak 29. kolovoza 2014. godine, u Požegi u Kamenita vrata ulici u prostorijama Hrvatske pošte iskoristila nepažnju 42-godišnjaka te mu iz torbe otuđila nekoliko tisuća kuna.

 U Pleternici provale u prostorije željezničkog kolodvora i u obiteljsku kuću

 Tijekom noći s četvrtka na petak, 28./29. kolovoza, u mjestu Pleternica u Vladimira Nazora ulici nepoznati počinitelj (ili više njih) provalio je u prostorije željezničkog kolodvora te iz njih otuđio manji iznos

 Tijekom noći s nedjelje na ponedjeljak, 31. kolovoza/1. rujna, u Pleternici u Bana Josipa Jelačića ulici nepoznati počinitelj (ili više njih) provalio je u obiteljsku kuću 47-godišnjaka te iz nje otuđio novac i nakit.
Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima ovih kaznenih djela.

 Jedna masirala druga joj krala bankovnu karticu i novac

 U petak, 29. kolovoza, oko 10.15 sati u mjestu Kovačevac u obiteljsku kuću 74-godišnjakinje došle su dvije nepoznate ženske osobe koje su joj ponudile masažu i dok ju je jedna masirala druga joj je otuđila bankovnu karticu i novac.

 Isti dan oko 11.20 sati u Požegi u Filipa Potrebice ulici na terasi ugostiteljskog objekta nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio je torbicu i novčanik koje je 73-godišnji vlasnik kratak period ostavio bez nadzora.

 Pomislio da je na trkama pa se zabio u stup javne rasvjete

 U petak, 29. kolovoza, oko 16.20 sati u Kaptolu u Školskoj ulici 28-godišnji vozač (1,51 promila) osobnog automobila marke „BMW“, pulskih registarskih oznaka, uslijed vožnje pod utjecajem alkohola i neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom i sletio s kolnika te udario u metalnu ogradu mosta i metalni stup javne rasvjete. 28-godišnjak, protiv kojega slijedi prekršajna prijava, kao i dva putnika iz vozila lakše su ozlijeđeni.

Četiri prometne nesreće s materijalnom štetom

 Tijekom vikenda na području PU požeško-slavonske dogodile su se četiri prometne nesreće s materijalnom štetom.
U petak, 29. kolovoza, oko 8 sati u Pleternici u Matije Gupca ulici, na prijelazu ceste preko željezničke pruge, vozač osobnog automobila udario je vozilom u polubranik koji se spuštao.

 Isti dan oko 11.30 sati na raskrižju ulica Dubrovačke i Vranduk dogodila se prometna nesreća između osobnog automobila i biciklistkinje.

 U subotu oko 17.25 sati u Požegi u Snježne Gospe ulici vozačica osobnog automobila uslijed neprilagođene vožnje izgubila je nadzor nad vozilom i sletjela s kolnika te udarila u stup javne rasvjete.

 U nedjelju, 31. kolovoza, 50 minuta nakon ponoći u Pakracu u ulici Prilaz na mali most mladi vozač osobnog automobila uslijed neprilagođene brzine sletio je s kolnika i udario u metalnu ogradu obiteljske kuće. Protiv svih počinitelja slijede prekršajne prijave.

 Nasilničko ponašanje u obitelji i vrijeđanje policijskih službenika, zatvorska kazna od 7 dana

 U subotu, 30. kolovoza, oko 20.15 sati u Lipiku u Vukovarskoj aveniji 48-godišnji građanin, po vidnim utjecajem alkohola (odbio alkotestiranje), omalovažavao je i vrijeđao policijske službenike koji su prema njemu postupali zbog nasilničkog ponašanja prema članovima obitelji. On je smješten u posebnu prostoriju policije do otrežnjenja i sutradan je doveden u Prekršajni sud u Daruvaru gdje mu je sudac nakon ispitivanja donio rješenje kojim mu je određeno zadržavanje u zatvoru u Požegi u trajanju od 7 dana.

 U alkoholiziranom stanju napao 65-godišnjaka te ga lakše ozlijedio 

 U nedjelju, 31. kolovoza, 30 minuta nakon ponoći u Požegi u Kamenita vrata ulici 53-godišnji muškarac pod utjecajem alkohola (0,87 promila) verbalno je i tjelesno napao 65-godišnjaka i pritom ga lakše ozlijedio. Protiv 53-godišnjaka slijedi prekršajna prijava, a budući da je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije do otrežnjenja.