Ponedjeljak, 25 Kolovoz 2014 11:21

Policijsko izvješće

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Nepoznati vozač oštetio parkirano automobil i napustio mjesto događaja

 U subotu, 23. kolovoza, oko 20.25 sati u Požegi u Matice hrvatske ulici nepoznati vozač, nepoznatim vozilom oštetio je osobni automobil marke „Peugeot“, požeških registarskih oznaka, koji je prethodno parkirao 21-godišnjak. Počinitelj prometne nesreće napustio je mjesto događaja, a da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao, zbog čega policijski službenici tragaju za njim.

71-godišnjak zbog brzine sletio s ceste i udario u metalnu ogradu

U nedjelju oko 1 sat na državnoj cesti D-525 između mjesta Frkljevci i Pleternica neposredno nakon prelaska mosta preko rijeke Orljave 71-godišnji vozač osobnog automobila marke „Daewoo“, požeških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine stanju i uvjetima na kolniku izgubio je nadzor nad vozilom i sletio s kolnika te udario u zaštitnu metalnu ogradu. Protiv 71-godišnjaka slijedi prekršajna prijava.

 Pet ugrožavanja javnog prometa

Tijekom proteklog vikend na području Policijske uprave zabilježeno je pet ugrožavanja javnog prometa.

 U subotu, 23. kolovoza, oko 4,55 sati u Požegi u Hrvatskih branitelja ulici policijski službenici su u prometu zatekli 21-godišnjeg vozača osobnog automobila marke „Fiat Bravo“, požeških registarskih oznaka, kojemu je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,86 promila.

 U nedjelju je oko 2,15 sati u Pakracu u Aleji kestenova zaustavljen je 54-godišnji vozač „VW Golfa“, kojemu je utvrđeno 2,39 promila alkohola, a oko 16,50 sati u Požegi u Šokačkoj ulici vozaču mopeda „Peugeot“ bez zaštitne kacige utvrđena je prisutnost alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,03 promila.

 Dva ugrožavanja dogodila su se i u ponedjeljak i to oko 1,10 sati u Pleternici u Ivana Šveara ulici 25-godišnji vozač osobnog automobila marke „VW Vento“ upravljao je vozilom pod utjecajem alkohola od 1,31 promil, a nekoliko minuta kasnije također u Pleternici u Kralja Zvonimira ulici policijski službenici zaustavili su vidno alkoholiziranog 32-godišnjeg vozača koji je upravljao „VW“ vozilom iako mu je bila izrečena zabrana upravljanja vozilom „B“ kategorije.
Budući da je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja svi alkoholizirani vozači su smješteni u posebne prostorije policije do otrežnjenja i protiv njih slijede prekršajne prijave.