Subota, 28 Lipanj 2014 11:23

Policijsko izvješće

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Narušavao javni red i mir

U četvrtak, 26. lipnja 2014. godine, oko 23.30 sati, u Požegi, u Frankopanskoj ulici, u dvorištu, 26-godišnji muškarac je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,50 promila vikao i galamio nakon čega je razbio staklo na obiteljskoj kući u kojoj boravi 46-godišnjakinja zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Bijeg s mjesta prometne nesreće

U četvrtak, 26. lipnja 2014. godine, oko 8.15 sati, između naselja Nurkovac i Završje, nepoznati vozač koji je upravljao teretnim automobilom je pretjecao osobni automobil marke „Yugo“, požeških registarskih oznaka prilikom čega svoje vozilo nije držao na potrebnoj udaljenosti od vozila koje pretječe te je udario desnim bočnim dijelom teretnog automobila u lijevu bočnu stranu osobnog automobila. Nakon udara nepoznati vozač je napustio mjesto događaja a da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao. Policijski službenici tragaju za počiniteljem.

Dragovoljna predaja eksplozivnih sredstava

U četvrtak, 26. lipnja 2014. godine, u Pleternici, osoba koja je zatražila da bude anonimna je predala policijskom službeniku za protueksplozijsku zaštitu jednu bombu ručne izrade te manju količinu streljiva.

Podsjećamo da još uvijek traje akcija „Manje oružja-manje tragedija“ u okviru koje građani mogu bez sankcija predati oružje i eksplozivna sredstva.
Upućujemo građane da sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 i sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći s vozilom bez policijskih obilježja i preuzeti oružje.

Dva narušavanja javnog reda i mira

U utorak, 24. lipnja 2014. godine, oko 16.50 sati, u mjestu Sovski Dol, verbalno su se i tjelesno sukobili 33-godišnjakinja i 60-godišnjak zbog čega protiv njih slijedi optužni prijedlog.

U četvrtak, 26. lipnja 2014. godine, oko 1 sat, u mjestu Vetovo, u Zagrebačkoj ulici, u prostorijama nogometnog kluba, 26-godišnjak je pod utjecajem alkohola (1,57 promil) verbalno a potom i tjelesno napao 20-godišnjaka. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Omalovažavao i vrijeđao policijske službenike

U utorak, 24. lipnja 2014. godine, oko 6.50 sati, u mjestu Kukunjevac, u Ulici Brezinska, 50-godišnjak je verbalno napadao svog 70-godišnjaka a tijekom postupanja policijskih službenika njih je omalovažavao i vrijeđao. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Prometna problematika

U srijedu, 25. lipnja 2014. godine, oko 16.15 sati, u Požegi, u Njemačkoj ulici, 42-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, pod vidnim utjecajem alkohola (odbio alkotest), nije se kretao sredinom obilježene prometne trake uslijed čega je udario u parkirani osobni automobil marke „Fiat“, požeških registarskih oznaka u vlasništvu 31-godišnjakinje.

 Nakon prometne nesreće 42-godišnjak je napustio mjesto događaja a da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao no ubrzo je pronađen od strane policijskih službenika. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.