Srijeda, 02 Travanj 2014 11:51

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

BIJEG S MJESTA PROMETNE NESREĆE

U ponedjeljak, 31. ožujka 2014. godine, oko 21 sat, u mjestu Ožegovci, nepoznati vozač je nepoznatim vozilom udario i oštetio dvije ploče na mostu u vlasništvu Hrvatskih cesta nakon čega je napustio mjesto događaja a da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je počinitelj prometne nesreće 38-godišnjak koji je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao osobnim automobilom marke „Citroen“, daruvarskih registarskih oznaka zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog.

PROVALILI U PROSTORIJE SPORTSKOG KLUBA

U vremenskom razdoblju od 31. ožujka do 1. travnja 2014. godine, u Požegi, u Ulici Antuna Mihanovića, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u prostorije sportskog kluba.
Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

IZ OBITELJSKE KUĆE UKRALI NAKIT I NOVAC

U vremenskom razdoblju od 31. ožujka do 1. travnja 2014. godine, u Požegi, u Ulici Kralja Tvrtka, nepoznati počinitelj (ili više njih) je iz obiteljske kuće u vlasništvu 63-godišnjaka otuđio nakit i novac. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

PRONAŠLI RUČNU BOMBU ZAOSTALU IZ DOMOVINSKOG RATA

U utorak, 1. travnja 2014. godine, u mjestu Kusonje, djelatnici poduzeća za ceste prilikom pranja prometnih znakova uz drvo su zamijetili eksplozivnu napravu. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu utvrdio je da se radi o ručnoj bombi M-50 zaostalu iz Domovinskog rata i ona je uništena na mjestu pronalaska jer je bila nesigurna za transport.
I ovom prilikom pozivamo sve građane, osobito djecu da ukoliko zamijete sumnjive odbačene predmete u prirodi o tome obavijeste policiju na broj 192.

DRAGOVOLJNA PREDAJA EKSPLOZIVNIH SREDSTAVA

U utorak, 1. travnja 2014. godine, oko 11.30 sati, u Požegi, u Ulici Pavla Radića, osoba koja je zatražila da bude anonimna izručila je policijskom službeniku za protueksplozijsku zaštitu jednu ručnu bombu M-75. Bomba je izuzeta i bit će naknadno uništena.