Četvrtak, 20 Ožujak 2014 16:42

Putnički vlak naletio na željezo na pruzi

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

JAKŠIĆ – Nedaleko od željezničke postaje Jakšić iz smjera Požege kompozicija putničkog vlaka, nešto iza 15 sati, naletjela je na željezne predmete koji su bili ostavljeni na pruzi. Prilikom udara u stare željezne predmete došlo je do manjeg oštećenja na prednjem dijelu vlaka, a daljim pregledom utvrdit će se dali ima još nekih oštećenja na podvozju kompozicije.
Nedaleko od mjesta gdje se dogodio nalet zatečeni su sakupljači starog željeza koji su iz obližnjih šikara i jaraka prikupljali staro željezo, deponirali ga uz prugu i odnosili do kamiona. Daljim očevidom koji provodi policija utvrdit će se kako su neki komadi tog otpadnog željeza završili na pruzi. Nitko od putnika nije stradao u naletu vlaka na željezne predmete, a putnici iz obližnjeg Jakšića i Kuzmice pješke su se uputili do stanice.

Dodano u 13:25

Nakon policijskog očevida utvrđeno da je na pruzi Požega-Pleternica, u blizini željezničke postaje Blacko-Jakšić, putnički vlak kojim je upravljao 49-godišnjak i u kojem se nalazilo oko 90 putnika je udario u prethodno ostavljeno otpadno željezo koje su uz prugu ostavili 18-godišnjak i 41-godišnjak. Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje.