Petak, 07 Ožujak 2014 12:07

Upozorenje za građane pred "Grgurevo"

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Budući da nam slijede manifestacije obilježavanja „Grgureva“ tijekom kojih se izvede nekoliko stotina glasnih pucnjeva želimo građane upoznati s bitnim zakonskim odredbama kako bismo preventivno djelovali i smanjili mogućnost nesretnih slučajeva.

Naime, izvođenje glasnog pucanja, uz uporabu eksplozivnih tvari na raznim prigodama mogu izvoditi pravne osobe i obrtnici, uz rješenje za odobrenje Ministarstva unutarnjih poslova. Odobrenje za mjesto i vrijeme izvođenja glasnog pucanja, na zahtjev izvođača, daje nadležna Policijska uprava.

Ovim putem upozoravamo građane da glasne pucnjeve mogu izvoditi samo one fizičke osobe koje su osposobljen za rukovanje eksplozivnim tvarima i koje su članovi udruga Povijesna postrojba“ Trenkovi panduri“ i Društvo „Sveti Grgur“ Požega.

Napominjemo da će osobe koje se ne budu pridržavale zakonskih propisa biti prekršajno ili kazneno prijavljene, a bitno je naglasiti da su kazne propisane Zakonom o eksplozivnim tvarima izrazito visoke i kreću se u rasponu od 40 000 do 100 000 kuna za pravne i fizičke osobe.