Nedjelja, 02 Ožujak 2014 13:18

Policijsko izvješće

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Pronalazak neeksplodiranih ubojitih sredstava
U subotu, 1. ožujka 2014. godine oko 16.30 sati u Prekopakri u Frankopanskoj ulici na zapuštenoj njivi 16-godišnjak je pronašao minsko eksplozivno sredstvo za koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu utvrdio da se radio o protupješačkoj mini zaostaloj iz Domovinskog rata. Sredstvo je izuzeto i biti će uništeno.

Oštetio metalnu reklamu i el. ormarić
U subotu, 1. ožujka 2014. godine u vremenu od 14 do 23 sata u Pleternici u Ulici Antuna Matije Reljkovića  nepoznati vozač, nepoznatim vozilom sletio je s kolnika i oštetio metalnu reklamu i električni ormarić. Policijski službenici tragaju za počiniteljem koji je napustio mjesto događaja, a da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao.
Isti dan oko 13.35 sati u mjestu Trnovac dogodila se još jedna prometna nesreća s materijalnom štetom između dva osobna automobila.  
Policijski službenici pronašli su počinitelja prometne nesreće koja se dogodila u utorak, 18. veljače 2014. godine, oko 10.35 sati, u Požegi na raskrižju ulica Pavla Radića i Frankopanske. On je skretao ulijevo prilikom čega nije propustio 63-godišnju biciklisticu i došlo je do udara vozila u bicikl te pada 63-godišnjakinje na kolnik koja je lakše ozlijeđena. Utvrđeno je da je počinitelj 64-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom marke „Fiat Uno“, požeških registarskih oznaka, i protiv njega slijedi prekršajna prijava.

Narušavanje javnog reda i mira
U subotu, 1. ožujka 2014. godine oko 19.55 sati u Požegi u Vukovarskoj ulici u dvorištu stambene zgrade 25-godišnjak pod vidnim utjecajem alkohola vikao je i galamio te trčao za manjom skupinom djece zbog čega protiv njega slijedi prekršajna prijava.
Nekoliko sati kasnije, u nedjelju, 2. ožujka 2014. godine oko 1 sat u Požegi u Ulici kamenita vrata na ulici ispred ugostiteljskog objekta verbalno i tjelesno su se sukobila dvojica muškaraca starosti 24 i 33 godine, zbog čega protiv njih slijedi optužni prijedlog.

Maloljetnici iza ponoći bez pratnje starije osobe
U nedjelju, 2. ožujka 2014. godine 45 minuta nakon ponoći u Pakracu u Bolničkoj ulici policijski službenici zatekli su 14-godišnjaka bez pratnje roditelja ili druge punoljetne osobe u koju roditelji imaju povjerenja. On je službenim vozilom, bez policijskih obilježja, uz pratnju policijskih službenika u civilnom odijelu dovezen u Policijsku postaju i tamo je po njega došao jedan od roditelja, a slijedi obavijest nadležnom Centru za socijalnu skrb.
Naime, još jednom podsjećamo da sukladno čl. 95. Obiteljskog zakona djeca mlađa od 16 godina nakon 23 sata izvan doma mogu biti isključivo u pratnji roditelja ili druge odrasle osobe u koju roditelji imaju povjerenja.