Subota, 22 Veljača 2014 10:20

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Narušavanje javnog reda i mira

U petak, 21. veljače 2014. godine oko 13 sati u mjestu Bučje na ulici došlo je do verbalnog, a potom i tjelesnog sukoba između dvojice muškaraca starosti 50 (0,94 g/kg) i 55 (2,15 g/kg) godina. Protiv obojice slijedi optužni prijedlog.

Dvije prometne nesreće s materijalnom štetom

U petak, 21. veljače 2014. godine oko 8.40 sati u mjestu Jagma 50-godišnja vozačica „VW Golfa“, kutinskih registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine izgubila je nadzor nad vozilom i sletjela u dvorište obiteljske kuće nakon čega se vozilo zarotiralo i udarilo zadnjim dijelom u obiteljsku kuću. Protiv 50-godišnjakinje slijedi prekršajna prijava.
Isti dan oko 9.45 sati na D-51 kod skretanja za mjesto Bjeliševac 59-godišnji vozač osobnog automobila marke „Citroen“, zagrebačkih registarskih oznaka, zbog neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom i sletio u putni kanal. Protiv 59-godišnjaka slijedi prekršajna prijava.

Nedozvoljeno posjedovao lovačku pušku

U petak, 21. veljače 2014. godine policijski službenici u suradnji s djelatnicima Carinarnice u Slavonskom Brodu i Područnog ureda Porezne uprave u Požegi pretražili su ugostiteljski objekt u Požegi u Ulici sv. Roka, obiteljsku kuću na području općine Brestovac i osobni automobil u vlasništvu 53-godišnjaka i tom prilikom pronašli nekoliko kilograma rezanog duhana bez nadzornih markica RH, lovačku pušku koju je nedozvoljeno posjedovao te nekoliko stotina litara alkoholnog pića. Osim prijava za prekršaje iz nadležnosti Porezne uprave i Carinarnice protiv 53-godišnjaka slijedi i kaznena prijava za „Nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“ iz čl. 331. st.1. Kaznenog zakona te slijedi daljnje kriminalističko istraživanje.