Petak, 31 Siječanj 2014 15:36

Pilot-projekt Policije

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

U subotu, 1. veljače 2014. godine, u Policijskim postajama Požega, Pleternica i Pakrac započinje provedba Pilot-projekta novog ustroja i organizacije rada u policijskim postajama III kategorije. Ciljevi Pilot-projekta su povećanje operativne pokrivenosti područja policijske postaje, omogućavanje veće fleksibilnosti u organizaciji policijskih poslova prema zahtjevima svake konkretne sredine, smanjenje  administrativnog opterećenja, povećanje operativnog angažiranja policijskih službenika, rad policijskih postaja učiniti efikasnijima i isplativijima uz smanjenja troškova koji nastaju funkcioniranjem policijske postaje.

 Što ostaje isto za građane?

- policijska postaja je otvorena za rad sa strankama radnim danom u jutarnjoj smjeni;

- upravni poslovi se obavljaju kao i do sada;

- policijska usluga na terenu (po pozivu građana) pruža se brže i efikasnije;

- hitne i neodgodive policijske usluge građanin dobiva u bilo koje vrijeme preko voditelja grupe za operativne poslove u policijskoj postaji (njihovo radno vrijeme je non-stop).

Građani mogu prijave podnositi na slijedeće brojeve telefona :

Policijska postaja Požega               034/454-539

Policijska postaja Pleternica          034/454-739

Policijska postaja Pakrac               034/454-639

 Pozivi građana nakon radnog vremena policijske postaje bit će automatski usmjereni na Operativno komunikacijski centar policijske uprave, čiji operater će im dati potrebne informacije, a kod potrebe za postupanjem poziv će odmah preusmjeriti na rukovoditelja koji rukovodi službenicima na terenu, koji potom odmah pristupa organizaciji i provedbi zadaće koja je potrebna. Na isti način dakako građani i nadalje mogu pozivati 192 i Centar 112.