Subota, 12 Listopad 2024 09:24

Požar na obiteljskoj kući 61-godišnjaka u Ramanovcima izazvalo preopterećenje električnih kablova

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

Požar je za posljedicu imao materijalnu štetu  -

Foto: DVD Kaptol

U petak 11. listopada 2024., oko 8 sati, u mjestu Ramanovci (općina Kaptol) u obiteljskoj kući u vlasništvu 61-godišnjaka, došlo je do požara koji je uzrovan preopterećenjem električnih vodića. U požaru je izgorio dio namještaja unutar obiteljske kuće, te su opožareni (začađeni) zidovi, dok je krovište djelomično nagorjelo. U gašenju i sprečavanju širenja požara, uspješno su sudjelovali su pripadnici JVP Požega, te DVD-a, Kaptol i Alilovci, likalizirali i ugasili požar.

Nakon uspješnog gašenja pripadnici DVD Kaptol su objavili:   Intervencija u Ramanovcima

Danas ujutro, u 08:20 sati, DVD Kaptol zaprimio je dojavu o požaru obiteljske kuće u mjestu Ramanovci. Na intervenciju smo izašli s navalnim vozilom, autocisternom, autoljestvom i kombi vozilom za prijevoz vatrogasaca, a u isto vrijeme uzbunjeni su i naši kolege iz DVD-a Alilovci, koji su se po zapovjedi, odazvali s kombi vozilom i 6 vatrogasaca. Obje ekipe ravnopravno su sudjelovale u gašenju požara, čime smo zajedničkim snagama osigurali brzu reakciju.
Na intervenciji je sudjelovalo ukupno 13 ljudi – 6 vatrogasaca iz DVD-a Kaptol, 1 podupirući član koji je dotjerao autoljestvu te 6 vatrogasaca iz DVD-a Alilovci. U izazovnom trenutku, s obzirom na radno vrijeme, svaki je doprinos bio ključan. Požarište je obišao i načelnik Općine Kaptol, Mile Pavičić, a na terenu su pomogli i djelatnici komunalnog pogona Općine Kaptol.