Utorak, 22 Listopad 2013 14:57

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih tvari

Jučer u Lipiku, policijski službenici su prilikom pretrage doma u kojem prebiva 17-godišnjak pronašli veću količinu streljiva i eksplozivnih tvari zbog čega prema njemu slijedi kaznena prijava.

Teška krađa provaljivanjem

U razdoblju od 19. do 21. listopada 2013. godine, u Požegi, u Osječkoj ulici, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u vanjski prostor trgovačkog društva iz Požege prilikom čega je iz teretnog automobila marke „Iveco“, požeških registarskih oznaka otuđio razni alat dok je sa dva traktora otuđio njihove dijelove. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Prometna nesreća s ozlijeđenom osobom

Jučer oko 16.30 sati, u mjestu Požeška Koprivnica, 78-godišnjak je upravljajući  biciklom iz neutvrđenih razloga izgubio nadzor nad biciklom te pao na kolnik prilikom čega se teško tjelesno ozlijedio. Protiv 78-godišnjaka slijedi obavezni prekršajni nalog.

Istog dana oko 10.55 sati, u Požegi, u Osječkoj ulici se dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom između teretnog vozila i dva osobna automobila.

Tri narušavanja javnog reda i mira

Jučer oko 10 sati, u Pakracu, u Ulici Križnog puta, na ulici, 42-godišnjakinja je verbalno napala i vrijeđala 25-godišnjaka i 30-godišnjakinju zbog čega protiv nje slijedi optužni prijedlog.

Istog dana oko 18 sati, u Pleternici, u Ulici Kralja Zvonimira, na terasi ugostiteljskog objekta, verbalno su se i tjelesno sukobili 36-godišnjak (1,77 g/kg) i 41-godišnjak. Protiv oba počinitelja slijedi optužni prijedlog.

Istog dana oko 21.15 sati, u mjestu Stara Lipa, na ulici, 44-godišnji muškarac koji je bio pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,59 g/kg je bez ikakvog povoda verbalno a potom i tjelesno napao 19-godišnjaka. Budući da je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 44-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.