Srijeda, 16 Listopad 2013 11:34

Zaplijenili i 300 litara domaće "Žestice"

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

RACIJE PRONALAZE MALOLJETNIKE U KAFIĆIMA IZA PONOĆI -

POŽEGA - U utorak u prostorijama Policijske uprave požeško-slavonske održana je redovna konferencija za novinare na kojoj je glasnogovornica Policijske uprave Ivana Radić prezentirala statističke pokazatelje stanja sigurnosti za prvih devet mjeseci 2013. godine.

Također je naglasila da je u nedjelju 13. listopada 2013. godine, u Požegi, u Ulici Dragutina Lermana, u ugostiteljskom objektu, u vremenu oko ponoći u suradnji sa Državnim inspektoratom provedena operativno taktička radnja – racija. Tom prilikom su zatečene četiri osobe mlađe od 16 godina bez pratnje roditelja ili druge punoljetne osobe u koju roditelji imaju povjerenje. Zatečeno je i devet maloljetnih osoba kojima je usluženo odnosno dopušteno konzumiranje alkoholnih pića zbog čega protiv vlasnika ugostiteljskog objekta slijedi optužni prijedlog, a jednoj maloljetnoj osobi je uručeno pisano upozorenje poradi prekršaja jer nije imao osobnu iskaznicu.

Tijekom današnje konferencije vođa grupe za gospodarski kriminalitet upoznao je javnost da su policijski službenici Policijske uprave požeško-slavonske izvršili pretragu obiteljske kuće i ugostiteljskog objekta koji posluje u sklopu kuće i pomoćnih objekata koje koristi 47-godišnjak s prebivalištem na području općine Brestovac.IMG 7431

- Pronađena je i veća količina gotovih alkoholnih pića oko 300 litara koja izgledom i okusom podsjećaju na poznata pića domaćih proizvođača, devet kilograma različitih čepova te 60 komada korištenih nadzornih markica Ministarstva financija RH. Slučaj je prijavljen carinarnici u Osijeku, a predviđena kazna za počinitelja je između pet i 100 tisuća kuna plus trošarine na oduzete količine alkoholnih pića i pomoćnih materijala - izjavio je Ivica Čavar, voditelj grupe za gospodarski kriminalitet u PU požeško-slavonskoj.
47-godišnjak je u špirit, izuzetno štetan za zdravlje, dodavao aditive s okusima oraha, viljamovke, meda i sl. koji se legalno mogu kupiti na tržištu. Cjelokupna proizvodnja se odvijala u ne higijenskim uvjetima.

- Građani često vođeni nižom cijenom krivotvorina izlažu se visokom stupnju rizika za svoje zdravlje i zdravlje onih kojima nude takva pića npr. za svatove, zabave itd.- kaže Ivica Čavar te dodaje da je markice Ministarstva financija počinitelj skidao s originalnih korištenih boca koje je sakupljao sam ili uz pomoć drugih osoba. Na njih je stavljao čepove koji su napravljeni tako da se prilagođavaju svakoj boci i izgledaju kao originalni te lijepio markice.
Postoji sumnja da je takva pića distribuirao i izvan naše županije.

Također su policijski službenici 15. rujna 2013. godine prilikom redovne kontrole prometa u mjestu Gradište zatekli  20-godišnjeg muškarac sa područja nadležnosti PU osječko-baranjske, kod kojeg je pronađeno i privremeno oduzeto 20 litara tekućine nepoznatog sastava koja izgledom i mirisom asocira na etilni alkohol i 10 litara tekućine koja svojim izgledom i mirisom asocira na alkoholno piće kruškovac. U svezi navedenog slijedi obavijest o počinjenom prekršaju Carinarnici Osijek.