Subota, 22 Lipanj 2024 12:29

Motociklist 29-godišnjak oduzeo prednost automobilu u raskrižju u Dervišagi - jedan vozač bez registracije vozila a drugi uz alkohol

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

Prometna nesreća se dogodila u mjestu Dervišaga  -

Foto: Ilustracija

U petak 21. lipnja 2024. oko 19.15 sati u mjestu Dervišaga, na raskrižju ulica Radničke i Matije Gupca, 29-godišnji vozač koji je upravljao neregistriranim i neosiguranim motociklom te kategorijom koju nema upisanu u vozačku dozvolu, dolaskom do raskrižja oduzeo je prednost prolaska osobnom automobilu kojim je pod utjecajem alkohola od 0,80 promila upravljao 45-godišnjak.

Tom prilikom došlo je do udara desne bočne strane motocikla u prednji lijevi blatobran osobnog automobila i pada motociklista na kolnik.

Protiv 29-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obveznim osiguranjima u prometu, dok je 45-godišnjaku na mjestu događaja izdan obavezni prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.  

 Tijekom protekla 24 sata na području PU požeško-slavonske dogodila se i prometna nesreća s materijalnom štetom u mjestu Vidovci u Ulici Stjepana Radića.