Ponedjeljak, 10 Lipanj 2024 09:17

Za vikend kroz pojačane mjere kontrole u prometu zabilježeno 85 prekršaja a alkoholizirani vozač u Ferovcu dobio 1.320 eura kazne

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

I ovog vikenda su provedene pojačane mjere u prometu - 

Foto: Ilustracija

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.
 
Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 85 prekršaja, od čega izdvajamo pet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 70 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečen je i jedan recidivist.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u  subotu 8. lipnja 2024. oko 23.35 sati u mjestu Ferovac gdje su policijski službenici  u prometu zatekli vozača starosti 40 godina koji je pod utjecajem alkohola od 1,89 promila upravljao osobnim automobilom.  

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 1.320,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.