Ponedjeljak, 03 Lipanj 2024 11:33

Tijekom vikenda akcija pojačanih mjera u prometu zabilježila 55 prekršaja - 8 vozača pod alkoholom i 30 s nedopuštenom brzinom

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

I ovog vikenda su provedene pojačane mjere u prometu  -

Foto: Ilustracija

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 55 prekršaja, od čega izdvajamo osam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 30 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečena su i dva recidivista.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u  nedjelju 2. lipnja 2024. oko 14.55 sati u mjestu Kusonje gdje su policijski službenici  u prometu zatekli vozača starosti 29 godina koji je za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije i pod utjecajem alkohola od 1,05 promila upravljao osobnim automobilom. Također je utvrđeno da mu je istekao rok važenja vozačke dozvole.

Vozač je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te mu je izdan optužni prijedlog na novčani iznos od 2.140,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od pet mjeseci, a također će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru.