Srijeda, 15 Svibanj 2024 12:15

U pretragama pronađena automatska puška, spremnik, veće količine streljiva i nekoliko zapljena sitno rezanog duhana

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

Protiv počinitelja slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Nedozvoljeno posjedovanje izrada i nabavljane oružja i eksplozivnih tvari“  -

FOTO: Ilustracija

U utorak 14. svibnja 2024., policijski službenici su temeljem naloga Županijskog suda u Slavonkom Brodu pretražili obiteljsku kuću na području općine Brestovac u kojoj prebiva 22-godišnjak te pronašli automatsku pušku i spremnik sa streljivom.

Protiv počinitelja slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Nedozvoljeno posjedovanje izrada i nabavljane oružja i eksplozivnih tvari“.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je on u razdoblju od proljeća 2023. do  svibnja 2024. neovlašteno prodavao duhan bez nadzornih markica republike Hrvatske osobama s područja Lipika i Pakraca zbog čega protiv njega slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Nedozvoljena trgovina“,  optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana i obavijest Državnom inspektoratu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o lovstvu

FOTO: Ilustracija

U utorak 14. svibnja 2024. policijski službenici su temeljem naredbe Općinskog suda u Bjelovaru pretražili kuću na području Lipika u kojoj prebiva te osobne automobile i traktore koje koristi 63-godišnjak i pronašli preko 24 kilograma sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske, tri kilograma suhog duhana u listu, zračnu pušku, 224 komada streljiva  te više rogova od jelena i srne.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je on u razdoblju od proljeća 2023. do  svibnja 2024. neovlašteno prodavao duhan bez nadzornih markica republike Hrvatske osobama s područja Lipika i Pakraca zbog čega protiv njega slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Nedozvoljena trgovina“,  optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana i obavijest Državnom inspektoratu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o lovstvu.


Istoga dana, policijski službenici su temeljem naredbe Općinskog suda u Bjelovaru pretražili kuću na području Lipika u kojoj prebiva te osobni automobil i traktor koje koristi 49-godišnjak te pronašli zračnu pušku i sitno rezani duhan bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske.

Protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana i Zakona o trošarinama.