Utorak, 02 Travanj 2024 09:07

Za uskršnji vikend policija bilježi 85 prekršaja, 10 vozača sa alkoholom a 61 u prekršaju sa nedopuštenom brzinom kretanja vozila

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

I ovog produženog uskršnjeg vikenda su provedene pojačane mjere u prometu -

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 85 prekršaja, od čega izdvajamo deset prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 61 prekršaj nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 30. ožujka 2024. oko 1.10 sati u mjestu Trenkovo gdje su policijski službenici u prometu zatekli 24-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 1,69 promila upravljao osobnim automobilom.

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 1320,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.