Subota, 16 Ožujak 2024 14:30

Oštetio trgovačko društvo za 7.000 eura, prijevara preko internet oglasnika i računalna prijevara priliko uplate novca tvrtki iz Kutjeva

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

Osumnjičen 35-godišnjak iz Novske za prijevaru - Slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu  -

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Novske kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo „Pronevjera“. Naime, navedeni je u razdoblju od lipnja 2022. do lipnja 2023. kao odgovorna osoba trgovačkog društva iz Pakraca protupravno prisvojio više mobilnih uređaja i tablet.

Također je utvrđeno da je tijekom ožujka 2023. protupravno prisvojio polog te time oštetio trgovačko društvo za novčani iznos od preko 7.000,00 eura.

Slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Prevarena 21-godišnjakinja iz Čaglina pri kupnji mobitelam preko oglasnika - Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje i kaznena prijava -

U petak 15. ožujka 2024., policijskim službenicima je prijavila 21-godišnjakinja s područja Čaglina da je tijekom ožujka 2024. putem oglasnika na društvenoj mreži s nepoznatom osobom dogovorila kupnju mobitela te uplatila novac, nakon čega joj se nepoznata osoba više ne javlja, a mobitel joj do danas nije isporučen.

Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje, dok će zaprimljena kaznena prijava biti proslijeđena nadležnom državnom odvjetništvu.

Obmanuo trgovačko društvo iz inozemstva da umjesti na račun trgovačkog društva iz Kutjeva uplate novac na njegov račun - za sada nepoznata osoba kojoj slijedi daljnje kriminalističko istraživanje i kaznena -

Tijekom mjeseca siječnja 2024. nepoznati počinitelj (ili više njih) je lažnim prikazivanjem činjenica naveo trgovačko društvo iz inozemstva da uplati veći novčani iznos umjesto na račun trgovačkog društva iz Kutjeva na račun počinitelja.

Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje, dok će zaprimljena kaznena prijava biti proslijeđena nadležnom državnom odvjetništvu.