Ponedjeljak, 19 Veljača 2024 11:48

Iz vikenda u vikend sve više prekršaja u prometu - ovog 122 prekršaja, 6 alkoholiziranih i 97 brzih vozača

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

IPolicija je i ovog vikenda su provedene pojačane mjere u prometu  -

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu provodila se u noći sa subote na nedjelju.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđena su ukupno 122 prekršaja, od čega izdvajamo šest prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 97 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u petak 16. veljače 2024. oko 16.40 sati u Pleternici na raskrižju ulica Prilaz i Stjepana Radića, gdje su policijski službenici  prilikom nadzora prometa zaustavili traktor  kojim je za vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena zbog negativnih bodova i pod utjecajem alkohola od 2,05 promila upravljao 49-godišnjak, a koji kod sebe nije imao prometnu dozvolu vozila.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja.

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 2670,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „F“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.