Utorak, 30 Siječanj 2024 09:14

Kupovao auto dijelove preko internet oglasnika - nasjeo na lažnu SMS poruku HP-a i odgovorio pa mu skinut novac s računa

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje, dok će zaprimljena kaznena prijava biti proslijeđena nadležnom državnom odvjetništvu  -

Policijskim službenicima je prijavio 23-godišnjak s područja Pleternice da je u siječnju 2024. na Internet oglasniku s nepoznatom osobom dogovorio kupnju dijelova za automobil nakon čega je zaprimio lažnu SMS poruku s linkom koji mu je navodno poslala Hrvatska pošta gdje se od njega zatražilo da na nepoznati račun uplati novac  i da svoje osobne podatke vezano za narudžbu, a nakon čega mu je s računa skinut novac.

Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje, dok će zaprimljena kaznena prijava biti proslijeđena nadležnom državnom odvjetništvu.

Iz policije upozoravaju građane da ukoliko zaprime ovakve e-mailove ili SMS poruke, koje sadržavaju poveznicu na druge internet strance, da budu oprezni pri plaćanju online transakcijama kako ne bi postali žrtvom ovakvog ili sličnog kaznenog djela te da ne ustupaju podatke bankovnih kartica i svoje osobne podatke nepoznatim osobama.