Ponedjeljak, 29 Siječanj 2024 10:03

Drugi "vincelovski vikend" policija bilježi čak 112 prekršaja - 13 sa alkoholom i 69 malo bržih vozača

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

Drugog "vincelovskog vikenda" provedene su pojačane mjere kontrole u prometu  -

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 112 prekršaja, od čega izdvajamo pet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 13 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 69 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 27. siječnja 2024. oko 14.45 sati u Požegi u Ulici Hrvatskih branitelja gdje su policijski službenici u prometu zatekli 45-godišnjeg vozača koji je prije stjecanja prava na upravljanje te pod utjecajem alkohola od 1,09 promila upravljao vozilom.

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 1.980,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od pet mjeseci.