Četvrtak, 19 Rujan 2013 08:49

Biciklom prešao na drugu stranu i lupio u automobil

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Jučer oko 19.35 sati, na županijskoj cesti kod mjesta Trenkovo, 65-godišnjak je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,62 g/kg upravljao biciklom na kojem je bio neispravan uređaj za osvjetljavanje ceste, ne koristeći reflektirajući prsluk, te je uslijed utjecaja alkohola prešao na suprotnu kolničku traku kojom se kretao 64-godišnji vozač osobnog automobila „dacia duster“, požeških registarskih oznaka, prilikom čega je došlo do udara lijevom bočnom stranom osobnog automobila u bicikl i biciklistu koji je pao na kolnik i teško se ozlijedio. Protiv 65-godišnjaka slijedi obvezni prekršajni nalog.

Također bilježimo jedan bijeg s mjesta prometne nesreće koji se dogodio jučer oko 15.05 sati u Požegi u Vukovarskoj ulici te jednu prometnu nesreću s materijalnom štetom koja se dogodila jučer oko 19 sati u Požegi u Osječkoj ulici.

 Dovršena kriminalistička istraživanja

Kriminalističkim istraživanjem nad 53-godišnjim muškarcem, odgovornom osobom trgovačkog društva iz Jakšića, utvrđeno je postojanje osnova sumnje da kao odgovorna osoba nije podnio zahtjev za pokretanje stečaja iako je znao da je žiro račun njegovog trgovačkog društva u neprekidnoj blokadi u dužem vremenskom razdoblju, odnosno od 2. Prosinca 2009. godine. Budući da je bio dužan podnijeti zahtjev za pokretanje sumnjiči ga se da je počinio kazneno djelo „Povreda dužnosti u slučaju gubitka, prezaduženosti ili nesposobnosti za plaćanje iz čl. 626. st. 1 Zakona o trgovačkim društvima.

 Također je dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 26-godišnjim muškarcem sa područja općine Kutjevo utvrđeno postojanje osnova sumnje da je 23. kolovoza 2013. godine u Požegi, u Ulici Stjepana Radića iz prostorija ugostiteljskog objekta otuđio mobitele i novčanik s manjim iznosom državljaninu Litve i dvojici državljana Španjolske i Turske. Slijedi posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.